ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ

Το άλλο πρόσωπο του Μάριου Ηλιόπουλου είχαν την ευκαιρία να δουν το πρωί της Πέμπτης ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Η επίσκεψη του ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στα Σπάτα δεν ήταν για να τους φοβήσει αλλά για να τους ταρακουνήσει, να τους ξυπνήσει πριν χαθεί το όνειρο της Ευρώπης. Θέλω να πιστεύω πως άπαντες το κατάλαβαν και το βράδυ της 15ης Αυγούστου αρχικά uα δούμε μια άλλη ΑΕΚ, η οποία καλείται να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή για την ΑΕΚ. Όχι μόνο στο σήμερα αλλά και στο… αύριο του κλαμπ. Έδωσε κάτι παραπάνω από 100.000.000 ευρώ για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, το αθλητικό κέντρο των Σπάτων αλλά και να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη με τις μεταγραφές των Λαμέλα, Περέιρα, Κοϊτά, Στρακόσα, ενώ σας αποκαλύπτω πως είχε βοηθήσει για τη μεταγραφή του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ όταν πήγε να χαλάσει η… δουλειά, αλλά και έδωσε τη βοήθεια που χρειαζόταν για την κατασκευή των δύο Μουσείων στο γήπεδο της Ένωσης. Κι ακόμα είμαστε στην αρχή.

Μην ξεχνάμε πως στη συνέντευξη Τύπου μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να είναι πρωταγωνιστής, πρωταθλητής και πως θέλει να δημιουργήσει μια ΑΕΚ που οι Ευρωπαίοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Χθες λοιπόν κατά την επίσκεψή τους στα Σπάτα όχι μόνο έτριξε τα δόντια στους παίκτες αλλά τους έδωσε να καταλάβουν – αν το έχουν ξεχάσει – σε ποια ομάδα αγωνίζονται. «Κύριοι η ΑΕΚ έχει βαριά φανέλα! Αυτό που παρουσιάσατε στην Αρμενία δεν ήταν ΑΕΚ! Δε σεβαστήκατε και δεν προστατέψατε τη φανέλα σας. Παίζατε λες και είχατε πάρει χάπια ύπνου! Ήταν ντροπή για την ΑΕΚ και τον κόσμο της αυτή η εικόνα και αυτό το αποτέλεσμα! Ενώ είστε γεννημένοι πρωταθλητές, μόνο ως τέτοιοι δεν παίξατε! Για αυτό το λόγο σας επιβάλλω πρόστιμο και το ύψος τους θα σας ανακοινωθεί σύντομα! Η ΑΕΚ έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο. Εγώ ονειρεύομαι μεγάλα πράγματα. Έχω μάθει στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μου να ζω σαν πρωταθλητής! Βάζω τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορώ και προσπαθώ να τον ξεπεράσω. Δώστε τα όλα στο γήπεδο και δείξτε σε όλους ότι είστε πρωταθλητές!» ήταν μεταξύ άλλων κάποια από τα λόγια του ενώ να υπογραμμίσω πως ουδέποτε χαρακτήρισε μαέστρο τον Αλμέιδα όπως γράφτηκε.

Νωρίτερα βέβαια είχε κάνει μια ξεκάθαρη – τουλάχιστον από τη μεριά του – συζήτηση με τον Ματίας Αλμέιδα. Του τόνισε πως τον στηρίζει, αλλά του ζήτησε άμεσα αλλαγή νοοτροπίας και εικόνας της ομάδας για να μπορέσουν όλοι μαζί να προχωρήσουν. Διότι σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Νόα η σεζόν θα είναι καταστροφική πριν καν αρχίσει. Τόσο στο οικονομικό κομμάτι και στα ταμεία της ΠΑΕ όσο και στο ψυχολογικό. Ένα από τα θέματα της συζήτησης των δύο πλευρών ήταν και οι μεταγραφές που πρέπει να γίνουν. Ο Ηλιόπουλος ζήτησε από τον Αλμέιδα να του πει τι παίκτες χρειάζεται κι εκείνος για ακόμη μια φορά του δήλωσε πως θέλει να κάνει αξιολόγηση στο υπάρχον υλικό κι από κει και πέρα θα προχωρήσουν σε ό,τι αλλαγές χρειάζεται η ομάδα.

Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν το τετ α τετ που είχε με τον Ορμπελίν Πινέδα (ακούγεται ότι είχε και με άλλους ποδοσφαιριστές). Ο Μάριος Ηλιόπουλος του τόνισε πως δεν πρόκειται να τον πουλήσει και να στείλει μήνυμα στον μάνατζέρ του, Βιγιαρεάλ να σταματήσει τα παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ. «Θα τα πω για τελευταία φορά! Δεν πωλείσαι και δε θα φύγεις από την ΑΕΚ! Εμένα δεν θα μου πει κανένας, πότε και πόσο θα σε πουλήσω! Τώρα δεν πωλείσαι! Όσο με κοντράρει ο Βιγιαρεάλ, τόσο περισσότερο μουλαρώνω! Μένεις εδώ και μπες μέσα στο γήπεδο να υπερασπίζεις το σύμβολο της ΑΕΚ με την αγωνιστική σου αξία και την ποιότητά σου! Είμαι κατανοητός;», ανέφερε ο Ηλιόπουλος στον Μεξικανό άσο. Η απάντηση του Πινέδα ήταν καταφατική: «Το κατάλαβα πρόεδρε. Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ».

Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ. Το κλίμα δεν είναι καλό. Χρειάζεται ηρεμία, διαχείριση και σωστή δουλειά προκειμένου αρχικά να έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση και η άμεση αλλαγή του σκηνικού με ένα ορθολογικό και αξιόλογο ποδοσφαιρικό πλάνο. Ένα πλάνο που βλέπαμε όλοι μας την πρώτη χρονιά του Ματίας Αλμέιδα στο κλαμπ και το απολαμβάνε. Θα πρέπει λοιπόν αρχικά ο Ματίας να βρει τον καλό του εαυτό ώστε να βοηθηθεί και ο ίδιος αλλά και να βοηθήσει την ΑΕΚ για να πάει ψηλότερα. Υπάρχουν οι μέρες για την αλλαγή. Περιμένουμε να τη δούμε…