ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Αυτή είναι η Ρουζομπερόκ

Μια ομάδα όχι φόβητρο αλλά ιδιαίτερης προσοχής είναι η Ρουζομπερόκ που ενδέχεται να βρεθεί στο δρόμο της ΑΕΚ. Ιδρύθηκε το 1906, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Σλοβακίας και το γήπεδό της χωρά 4.876 θεατές. Χρώματά της είναι το πορτοκαλί και το μαύρο.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος Σλοβακίας και κέρδισε την έξοδό της στην Ευρώπη κατακτώντας το Κύπελλο με 1-0 επί της Σπαρτάκ Τρνάβα. Ξεκίνησε την πορεία της από τον πρώτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League όπου νίκησε 5-2 εντός έδρας την Τομπόλ και παρά την ήττα με 1-0 στο Καζακστάν προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Εκεί, όμως, «χαιρέτησε». Και αυτό γιατί έπεσε πάνω στην Τράμπζονσπορ από την οποία έχασε δις. Συγκεκριμένα ηττήθηκε με με 2-0 στη Σλοβακία και με 1-0 στην Τουρκία και “έπεσε” στο Conference League. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με ισοπαλία 1-1 με την Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Το ρόστερ της Ρουζεμπέροκ κοστολογείται από το Transfermarkt στα 6.68 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο παίκτης της με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο 21χρονος Σλοβάκος πορτιέρε, Τόμας Φρούγαλντ που κοστολογείται στις 650 χιλιάδες ευρώ. Στο Ranking της UEFA είναι 261η.

Προπονητής στους Σλοβάκους είναι ο 41χρονος Τσέχος Οντρέι Σμετάνα έχοντας αναλάβει τις τύχες της ομάδας από τον Οκτώβριο του 2023.