ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Αυτή είναι η Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες

Η Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League μετά το επιβλητικό 5-1 κόντρα στη Βελέζ (1-1 το πρώτο ματς).

Η ομάδα από την Ανδόρα έρχεται την Τετάρτη 24 Ιουλίου στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρώτο παιχνίδι. Χρησιμοποιείται ως έδρα ένα μικρό γήπεδο χωρητικότητας 1.500 θέσεων που ανήκει στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ανδόρας. Στον πάγκο της κάθεται ο 38χρονος Ισπανός τεχνικός Οτγκερ Κάναλς, ο οποίος εργάζεται στον σύλλογο από το 2019 όταν είχε αναλάβει ως αθλητικός διευθυντής. Πρώτος προπονητής της ομάδας είναι από τον Οκτώβριο του 2022.

Τη σεζόν που μας πέρασε η Ίντερ Κλαμπ Ντ’ Εσκάλδες διεκδίκησε τον τίτλο, μένοντας τελικά στη 2η θέση του πρωταθλήματος της Ανδόρας, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σάντα Κολόμα.

Ο 29χρονος Ισπανομαροκινός μεσοεπιθετικός Ντόμι Μπερλάνγκα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας τη σεζόν που τελείωσε σκοράροντας 19 γκολ και δίνοντας εννιά ασίστ σε 31 παιχνίδια.

Σημαντική η αποχώρηση του 25χρονου Αργεντινού φορ Αμπελ Αργκανιάρας, ο οποίος προέρχεται από σεζόν με 15 γκολ και δέκα ασίστ, έχοντας συμφωνήσει να συνεχίσει στην Μπίακ της Ινδονησίας.