AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Δήλωση Χρήστου Μαυροθαλασσίτη για το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ

Ο παλαιότερος παράγοντας του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ, που έχει περάσει από όλα τα πόστα και παραμένει ακόμα ενεργός τα τελευταία 10 χρόνια (έφορος – υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, υπεύθυνος ανάπτυξης, υπεύθυνος Ακαδημίας) θέλησε να προβεί στο aek.gr στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι στο τμήμα από το 2014 και έχω άποψη για την διοίκηση του Αλέξη Αλεξίου και για αυτήν θα μιλήσω. Το τμήμα ήταν στην αφάνεια για 30 χρόνια μετά το τέλος της χρυσής εποχής Τρανόπουλου – Μπάρλου. Mία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009, δεν ολοκληρώθηκε και το τμήμα παρήκμασε. Το τμήμα άλλαξε κυριολεκτικά και αναγεννήθηκε με τη διοίκηση Αλεξίου. Ο πρόεδρος επέλεξε και εμπιστεύτηκε ανθρώπους ικανούς να αναλάβουν τα ηνία του τμήματος και έχρισε εφόρους ανθρώπους που θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο εγχείρημα. Ο έφορος Παναγιώτης Γρούβας π.χ. βοήθησε με τις γνώσεις του και τις γνωριμίες του στο χώρο της Ποδηλασίας, ο έφορος Στέφανος Γατσούλης με την αμέριστη υλικοτεχνική και οικονομική βοήθειά του. Ο ίδιος ο Πρόεδρος στηρίζει οικονομικά τους κορυφαίους αθλητές στις πολλές και ποικίλες ανάγκες τους. Όλοι εμείς εργαζόμαστε κυριολεκτικά όλο το χρόνο για να ακολουθούμε τις αποστολές στους αγώνες και στις προπονήσεις, να παλεύουμε να καλύψουμε τα τεράστια έξοδα, να φροντίζουμε για την Ακαδημία, για τους προπονητές, για τη διοργάνωση των αγώνων, για την επαφή με την ομοσπονδία, και για τόσα πολλά ακόμη που έχει ανάγκη ένα τέτοιο τμήμα. Το άθλημα της ποδηλασίας είναι δυστυχώς “ανοιχτό” και οποιοσδήποτε θέλει να πάρει λίγη από την αίγλη της ομάδας μας, φοράει μία φανέλα και με ένα ποδήλατο γυρνάει και αυτοδιαφημίζεται, μα το κυριότερο διαβάλει και κατηγορεί εκ του ασφαλούς. Σας διαβεβαιώνω ότι η Ερασιτεχνική που τόσο την λοιδορούν τελευταία κάποιοι χομπίστες στα social media, επί προεδρίας και διοίκησης Αλεξίου λειτουργεί ως Επαγγελματική. Η μεγαλύτερη απόδειξη όσων λέω είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων 10 ετών. Το ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ έχει να ανταγωνιστεί δεκάδες σωματεία, 96 το σύνολο, τα οποία είναι όλα αμιγώς ποδηλατικά, εκτός των μεγάλων ομάδων (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ). Είναι διαφορετικό να διαχειρίζεσαι ένα άθλημα και εντελώς κάτι άλλο να έχεις στην διοίκηση σου, περίπου 35-40 τμήματα όπως έχει πλέον η ΑΕΚ. Και ας μην ξεχνάμε, ότι δεν υπάρχουν στην ποδηλασία καθόλου έσοδα από θεατές κλπ.
Τέλος, επισημαίνω προς τους καλοπροαίρετους, αλλά και μη, το εξής σημαντικό: ΠΟΤΕ δεν θα κάνει κριτική της πλάκας, ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ που χύνει τον ιδρώτα του καθημερινά στα βουνά της Αττικής. Αυτός θα μιλήσει σε όλους εμάς για ό,τι τον απασχολεί. Όλες οι άλλες “κριτικές” υφίστανται γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Και ο νοών νοείτω. Αυτή είναι η άποψή μου, που απορρέει από όλα όσα έχω ζήσει 10 χρόνια τώρα, δίπλα και πίσω από τους αθλητές, προσφέροντας ένα μπουκαλάκι νερό και μία μπανάνα, σε όποιον είναι έτοιμος να καταρρεύσει μετά από 5 ώρες προπόνηση, και όχι καθήμενος σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας με το ποδήλατό του και την φανέλα της ΑΕΚ μόστρα, πίνοντας φρέντο και σχολιάζοντας στο facebook για τα δήθεν κακώς κείμενα της Ερασιτεχνικής».