AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενίσχυση με Βλάνταν Ζίβκοβιτς στις ακαδημίες της ΑΕΚ – Αναβάθμιση με προπονητή από το εξωτερικό

Μία από τις εξαγγελίες του Μάριου Ηλιόπουλου στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ενώπιον των ΜΜΕ ήταν πως θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Και φαίνεται πως το κάνει με το… καλησπέρα!

Ο Βλάνταν Ζίβκοβιτς ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντώνη Ηλιόπουλου (ξάδερφος του Μάριου) αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο στα τμήματα υποδομής του κλαμπ. Πρόκειται για τον 42χρονο Σέρβο, ο οποίος είναι επικεφαλής της καλύτερης ακαδημίας της Ελλάδος, Coerver Pro Academy.

Η συγκεκριμένη ακαδημία έχει στη τρεις πυλώνες φιλοσοφίας οι οποίοι θα εφαρμοστούν στην ΑΕΚ. Αυτοί είναι οι εξής:

Α) Καλλιέργεια και διάδοση του Αθλητισμού ως τρόπου ζωής με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς κοντά στο άθλημα απομακρύνοντας τους παράλληλα από επιβλαβείς για αυτούς και το κοινωνικό σύνολο δραστηριότητες.

Β) Συστηματική βελτίωση των παιχτών σε θετικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες προπονητικές μεθόδους με επίκεντρο την Coerver coaching την Νο 1 μέθοδο εκμάθησης τεχνικής και απόκτησης δεξιοτήτων στον κόσμο.

Γ) Επαγγελματικό περιβάλλον, προπονητικές μονάδες υψηλού ρυθμού, υψηλών πνευματικών και φυσικών απαιτήσεων θέτοντας τις ικανότητες των παιχτών μας υπό συνεχή αμφισβήτηση το οποίο οδηγεί στην συνεχή εξέλιξη αυτών με στόχο όσοι μπορέσουν να ακολουθήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο το άθλημα.

Η πρόσληψη του Βλάνταν Ζίβκοβιτς έρχεται να ενισχύσει τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ωστόσο δεν θα είναι ο μόνος που θα βάλει το δικό του λιθαράκι στην κιτρινόμαυρη ακαδημία. Ο Αντώνης Ηλιόπουλος θέλοντας να αναβαθμίσει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται τα τμήματα υποδομής ήρθε σε συμφωνία με ακαδημία του εξωτερικού – και συγκεκριμένα από τη Γαλλία – προκειμένου εκπρόσωπός της να έρθει να πιάσει δουλειά άμεσα για την αξιοποίηση των ταλέντων που υπάρχουν στην ομάδα. Σύντομα θα γίνει γνωστό και το όνομά του, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες προσθήκες στις ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΚ.