AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό των Παλαιμάχων το ταξίδι στη Χίο (photos)

Μία από τις πιο σημαντικές αγωνιστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες βίωσε η ομάδα Παλαιμάχων της ΑΕΚ που επισκέφθηκε το νησί της Χίου το τριήμερο 14-16 Ιουνίου για τον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα Χίου-Βροντάδου. Ο αγώνας αυτός ήταν το επίκεντρο τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΚ.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο «Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου» και το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα περίπου 1.000 εισιτήρια που διατέθηκαν, δόθηκε στον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Χίου «Συνυπάρχω».

Η αποστολή της ΑΕΚ απαρτιζόταν από πολλά γνωστά ονόματα του παρελθόντος (Καραφέσκος, Μαύρος, Γεωργαμλής, Κεφαλίδης, Γεωργιάδης, Μπατίστα, Πήττας, Λέτσας, Στυλιανόπουλος, Κακούσιος, Μάκος, Αραβίδης, Πλιάτσικας, Παυλής, Κακούσιος, Μαγγίνας, Βερβέρης, Μυλωνάς, Καρούσης, Πυθαρούλης, Θεοδωρόπουλος, Λουκίνας) και γνώρισε την αποθέωση σε κάθε βήμα της κατά την τριήμερη παραμονή της. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Θωμάς Μαύρος που έχει καταγωγή από τη Βολισσό και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή.

Για την ιστορία, το σκόρ του αγώνα ήταν 4-1 υπέρ της ΑΕΚ (δύο γκολ ο Αραβίδης και από ένα οι Μπατίστα και Παυλής).

Η διοίκηση του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει δημοσίως ένα ολόθερμο «ευχαριστώ» στους στους παλαίμαχους της Χίου, στις αρχές και στους φορείς του νησιού και βέβαια στον απλό κόσμο για την αγάπη που έδειξαν και τη μοναδική φιλοξενία που στην κιτρινόμαυρη αντιπροσωπεία.