AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΜΜΕ Αλβανίας: Ανοικτός να μετακομίσει στην Ελλάδα ο Στρακόσα

Το όνομα του Θωμά Στρακόσα που μπορεί να ήρθε σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή της ΑΕΚ, ωστόσο έχει γίνει μια προεργασία μηνών. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν “δουλέψει” την περίπτωσή του κι έχουν τσεκάρει την καριέρα του.

Εκτενή αναφορά στο ενδιαφέρον για τον Στρακόσα κάνουν τα αλβανικά ΜΜΕ επισημαίνοντας πως ο διεθνής τερματοφύλακας που είναι στην Γερμανία με την Αλβανία για το Euro 2024 είναι «ανοικτός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ και έτσι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών».

Στο ρεπορτάζ γνωστής αλβανικής ιστοσελίδας υπογραμμίζεται πως «η επιλογή του Στρακόσα να πάει στην Μπρέντφορντ αποδείχθηκε εντελώς λάθος» και επισημαίνεται πως «ο τερματοφύλακας της εθνικής Αλβανίας έχει περάσει δύο χρόνια ουσιαστικά εκτός αγωνιστικών χώρων από τότε που αποφάσισε να αποχαιρετήσει τη Λάτσιο, για να ενταχθεί στην Μπρέντφορντ στην Αγγλία».

Καταλήγοντας στο δημοσίευμα τονίζεται πως «για τον Στρακόσα αυτή θα ήταν μια επιστροφή στην Ελλάδα μετά από 12 χρόνια. Το 2012, άφησε την ακαδημία του Πανιωνίου για να ενταχθεί στη Λάτσιο, ξεκινώντας μια μακρά και άκρως επιτυχημένη περίοδο με τον ιταλικό σύλλογο».

Το καλοκαίρι του 2022 ο Στρακόσα σε συνέντευξή του υποστήριζε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που μεγάλωσα και φυσικά έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Ωστόσο, τώρα δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να υπογράψω και να υπογράψω εκεί, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον».