ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θέλουν να γυρίσουν το ποδόσφαιρο στην εποχή της παράγκας

Τους έπιασε το καφέ της… Χαράς! Όπως ο Δήμαρχος Περίανδρος Πώποτας στο Κολοκοτρωνίτσι διαλαλούσε “εμπρός… πίσω”, έτσι και αυτοί που νοιάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου και της εξυγίανσης βάλθηκαν να το γυρίσουν στην εποχή της παράγκας φέρνοντας τον Μάκη Γκαγκάτση ως “πρόεδρο – σωτήρα” που θα αλλάξει τα πάντα! Τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που επιτέθηκε στον Ματίας Αλμέιδα στο περιβόητο 3-2 της Τούμπας.

Όλες οι τελευταίες κινήσεις όπως κορυφώθηκαν με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ, την περασμένη Κυριακή στο “Μακεδονία Παλλάς” καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα έχουμε μία επανασύσταση της πάλαι ποτέ παράγκας με όλα τα εκλεκτά στελέχη. Δεν είναι τυχαία καθόλου η παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση, συνεργάτη του Ολυμπιακού και της οικογένειας Κόκκαλη επί πολλά χρόνια ούτε βέβαια η παρουσία του Γιάννη Σπάθα ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για το περιβόητο “ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να…”. Και δίπλα τους εκπρόσωποι Ενώσεων με γνωστά τα… έργα τους!

Δεν είναι τυχαία ούτε η παρουσία των Γκαγκάτση, Μπέου στο πλευρό του Ολυμπιακού πρόσφατα, ούτε οι δηλώσεις… πάθους για τον Ολυμπιακό από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος πολύ δύσκολα συντάσσει μια καλή λέξη για αντιπάλους. Τελικά το πόσο αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός φέτος είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία. Την αρχή όμως την είχε κάνει ο Αλέξης Κούγιας με τις δηλώσεις πως “ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα” και λίγες ώρες μετά τον… παραίτησαν από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για να πανηγυρίζει βέβαια τον ευρωπαϊκό τίτλο σαν να μην συνέβη τίποτα.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι έχουν διαμορφωθεί ήδη συμμαχίες. Ετοιμάζεται το γνωστό σχέδιο με ομάδες που δεν θα είναι και πολύ πρόθυμες να βάλουν τα πόδια τους στη… φωτιά και ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει.

Το κερασάκι βέβαια στην τούρτα -και πως θα μπορούσε να λείπει άλλωστε- είναι η επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Super League από τον Αχιλλέα Μπέο. Ο Δήμαρχος Βόλου μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι και στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό, έδωσε για μια ακόμη φορά το δικό του σόου, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου…

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να είναι έτοιμη για την… αντεπίθεσή της για να μην χάσει το τρένο των εξελίξεων…

Μέσα σε όλα με έγγραφό της προς όλα τα μέλη της ΕΠΟ η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου, συμμόρφωσης και διακυβέρνησης, Δ. Μπιτζούνη, ενημέρωσε πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι η Πέμπτη 6 Ιουνίου και όχι η Τρίτη 4 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ενημερώσει. Επομένως τις επόμενες δύο ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει πρόσωπο που θα διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στον M. Γκαγκάτση, αλλά και αν συγκροτηθεί αντίπαλο ψηφοδέλτιο με μέλη της Ε.Ε.