AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ

Το 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24 θα πραγματοποιηθεί στα Σπάτα το σαββατοκύριακο 1-2 Ιoυνίου 2024. Οι 20 συνεργαζόμενοι σύλλογοι θα εκπροσωπηθούν σε αυτό το διήμερο στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, στην τρίτη και τελευταία από τις ανά σεζόν συναντήσεις τους.

Βασικό χαρακτηριστικό και αυτού του σεμιναρίου θα είναι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, η συμμετοχή διαφορετικών ιδιοτήτων στις εισηγήσεις, και η όλο και ποιοτικότερη παροχή τεχνογνωσίας στους συνεργάτες.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης, Το πρόγραμμα αυτό έχει εκπονηθεί και σε συνεργασία με τα στελέχη του επιτελείου της Ακαδημίας, αλλά και με τους επικεφαλής των συνεργαζομένων ακαδημιών. Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου έχει ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Η κεντρική θεματική ενότητα της πρώτης ημέρας αφορά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως ένα σύγχρονο ζήτημα στρατηγικής διοίκησης στην ευρύτερη αθλητική βιομηχανία. Οι εισηγήσεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες και θα συμβάλλουν να κατανοηθεί σε βάθος η σπουδαιότητα του προγράμματος, ενώ επιπροσθέτως θα δοθούν τα εργαλεία σχεδιασμού και υλοποίησης τέτοιων δράσεων με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Θα αναδειχθεί η κοινωνική ευθύνη του ποδοσφαίρου, καθώς η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην Ανάπτυξη του Αθλητισμού αλλά και η συμμετοχή των ανθρώπων του Αθλητισμού στην ενίσχυση της κοινότητας είναι καθοριστικές.

Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί προπονητική μονάδα (Κ12) ως πρώτο θέμα και θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ (Κ15) και Μικτής ομάδας Δικτύου (Κ16) από συνεργαζόμενες Ακαδημίες της Αττικής. Θα ακολουθήσει εργασία επί του παιχνιδιού.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του διημέρου.