AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπό το βλέμμα Μελισσανίδη το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Το «παρών» στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου δίνει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία και συμμετέχουν Άρχοντες από ολόκληρο τον κόσμο ενώ ήδη βρίσκεται στην Αθήνα για το λόγο αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος.

Στην εκδήλωση, λοιπόν, δίνει ο Μελισσανίδης που είχε τιμηθεί το 2014 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ειλικρινή αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία ως Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παρόντες θα είναι, επίσης, διεθνώς διακεκριμένοι ομιλητές – ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo, η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη και ο Σεβασμιώτατος Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Vilnius Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE).

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν επείγοντα θέματα, όπως η μεταχείριση που δέχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το αυξανόμενο κύμα του απολυταρχισμού, οι επιπτώσεις του στις θρησκευτικές κοινότητες καθώς και ο ρόλος της θρησκείας στη γεωπολιτική.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Συνέδριο αποτελεί ένα εξαιρετικό, ιστορικό και καινοτόμο γεγονός, όπως συνέβη και με τα τρία συνέδρια για τη θρησκευτική ελευθερία, που προηγήθηκαν – στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον.

Συμπροεδρεύοντες του Συνεδρίου είναι ο Άρχοντας Αθανάσιος Μαρτίνος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Παμμακαρίστου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη και ο Άρχοντας Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων Αμερικής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, απηύθυνε νωρίτερα σήμερα χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων της Πίστης μας.

Στο Συνέδριο, συμμετέχουν Άρχοντες από ολόκληρο τον κόσμο. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.

Θα ακολουθήσει, στις 29 Μαϊου, η πρώτη Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής των Αρχόντων.