ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο… ιπτάμενος Σιμόες κράτησε όρθια την ΑΕΚ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με το πρώτο. Καλύτερη εικόνα έδειξε η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, αλλά ακόμα θέλει πολλή δουλειά για να θυμίσει την ΑΕΚ που όλοι ξέρουμε. Ο Βρουσία στο 57′ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, με τον Σιμόες να απαντάει στο 80ο λεπτό.

Η πρώτη καλή στιτμή ήταν για την ΑΕΚ στο 8ο λεπτό. Ο Γκαρσία εκτέλεσε δυνατό κόρνερ στο πρώτο δοκάρι με τον Ελ Αραμπί να στέλβει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Σα. Η απάντηση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 18’. Ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Τσιντώτας με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 35’ ο Λιβάι Γκαρσία πήγε να κάνει ότι έκανε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης την περασμένη Κυριακή. Να βάλει γκολ από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Εμβιλά. Οι δύο ομάδες δεν πήραν μεγάλα ρίσκα. Σε αυτό βέβαια δεν τους βοήθησε και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι αρκετά βαρετό με διαδοχικά λάθη και αρκετά φάουλ.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Με γκολ. Στο 57’ ο Βρουσάι με άψογο πλασέ μετά από ωραίο σπάσιμο της μπάλας του Μπουχαλάκη έκανε το 0-1. Η Ενωση προσπάθησε να απαντήσει και στο 63’ Ο Κρίστισιτς έπιασε το σκρομπ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά μετά ο Φορτούνης τσίμπησε για τον Χολέμπας, ο οποίος έκανε πάρα πολύ δυνατό γύρισμα στον Ελ Αραμπί που δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά το πλασέ του προς το απέναντι παραθυράκι δεν βρήκε στόχο. Στο 69’ η ΑΕΚ απείλησε με τον Μάνταλο, αλλά ο Σα έπεσε στη δεξιά του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά η πίεση των κιτρινόμαυρων απέφερε καρπούς. Στο 80’ μετά από ένα ακόμη καταπληκτικό χτύπημα κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία, ο Σιμόες νίκησε στον αέρα τον Εμβιλά και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1. Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά στο 90’ η μπάλα σηκώθηκε λίγο στον τραγικό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με τον Τάνκοβιτς να πιάνει το μονοκόμματο σουτ από τα πέντε μέτρα αλλά να μη βρίσκεται στόχο. Ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Τσιντώντας αρνήθηκε το γκολ στον Εμβιλά όταν έβγαλε μια δύσκολη κεφαλιά.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (71’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Λόπες (86’ Ινσούα), Κρίστισιτς (70’ Σάκχοφ), Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (71’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Τιάγκο (46’ Καμαρά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46’ Φορτούνης), Βρουσάι (82’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.