ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η δική μας ΑΕΚ δεν φοβάται, η δική σας ήταν χεσμένη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών έκανε το… ποντίκι, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έκανε τη… γάτα που ευτυχώς έχει στον πάγκο του έναν κακό προπονητή και δεν μπόρεσε να καταλάβει το παιχνίδι των κιτρινόμαυρων. Ετσι η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα που είχε σχηματισμό 5-4-1 κατάφερε να χάσει την νίκη μέσα από τα χέρια της, αφού οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 89’ στο τελικό 1-1.

Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν πως η μπάλα είναι στρογγυλή θα βρήκαν την ΑΕΚ γοητευτική. Εμείς τη δική μας ΑΕΚ την έχουμε μάθει να μην φοβάται. Αυτή η ΑΕΚ ήταν χεσμένη απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που της έχει δημιουργήσει κόμπλεξ επί προεδρίας Σαββίδη και ψάχνουμε να μάιουμε το λόγο.

Μία τελική για την Ενωση και γκολ από τον Ανσαριφάρντ μετά από άψοψο τσίμπημα – ασίστ του Τάνκοβιτς με τον Ιρανό να δείχνει γιατί είναι κανονικός φορ. Το γκολ για τους κιτρινόμαυρους ήταν «θείο δώρο» και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Ο Αμπελ Φερέιρα δεν κατάλαβε ποτέ από που του ήρθε και προσπάθησε να βάλει όσους παίκτες είχε στον πάγκο που πίστευε ότι θα του έκαναν το γκολ. Και δικαιώθηκε σε ένα κακό κοουτσάρισμα για εκείνον μιας και ο Μουργκ 8 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα για το τελικό 1-1.

Στους εννιά βαθμούς και χωρίς ήττα με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες ο ΠΑΟΚ, στους 7 η ΑΕΚ με δύο νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα και με το ματς με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος να εκκρεμεί.

Για την ΑΕΚ έκανε το ντεμπούτο του ο Τάνκοβιτς, ο 17χρονος Μιτάι ως αριστερός μπακ χαφ, ενώ ο Νεντελτσεάρου που είχε καλή εικόνα θα μπορούσε να ήταν ο μοιραίος σε τσαφ που έκανε στο 96’.

Μεγάλο ματς από τον Ζίφκοβιτς, ο οποίος απειλούσε διαρκώς, ενώ βοήθησε σημαντικά ο Σφιντέρσκι όταν μπήκε αλλαγή, όπως και ο Μουργκ που ήταν η χρυσή-αλλαγή. Θετικός και ο Εσίτι, μεγάλο ματς του Μιχαηλίδη, ακούραστος με μπόλικα ανεβάσματα αλλά κακές επιλογές ορισμένες φορές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου από τον Γιαννούλη.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Μιτάι (46′ Λόπες), Παουλίνιο (70′ Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (60′ Αλμπάνης, 80′ Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (60′ Ολιβέιρα).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (81′ Μουργκ), Γιαννούλης, Μάτος (68′ Ουαγκέ), Εσίτι (58′ Νινούα), Σβαμπ, Τζόλης (68′ Σφιντέρσκι), Α. Ζίφκοβιτς (81′ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ.