AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚάρα φέρε μας το Κύπελλο!

Η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος στον αποψινό (20:30, Cosmote Sport 1) τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και να φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της μετά από εκείνα του 1938 και του 1978.

Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα έχουν μεγάλο κίνητρο, καθώς θέλουν να γράφουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στη βίβλο της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Ο αποψινός τελικός, έρχεται μάλιστα, δέκα ημέρες μετά το 4-0 επί του Βόλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη φιέστα που ακολούθησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι να παρουσιαστεί με την ίδια σοβαρότητα, συγκέντρωση και μαχητικότητα που το έκανε όλη την χρονιά και να αποφύγει τα εύκολα λάθη που σε τέτοιους αγώνες μπορεί να στοιχίσουν. Οι κιτρινόμαυροι είναι σαφώς ανώτεροι ποιοτικά από τον αντίπαλό τους και με βάθος στο ρόστερ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν αντιμετωπίζει έξτρα προβλήματα, πέραν της γνωστής απουσίας του Σέρχιο Αραούχο, επομένως έχει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στα πλανα του. Όσον αφορά τις επιλογές, το πιθανότερο είναι να δούμε μια μίξη της ενδεκάδας κυπέλλου με κάποιους βασικούς, πάντοτε στον γνωστό σχηματισμό και πάντοτε με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία.

Κόσμος στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού δεν θα υπάρξει παρά μόνο κάποιοι “τυχεροί” με προσκλήσεις. Κι αυτό διότι αστυνομία και Δήμος Βόλου δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια της πόλης ούτε από… μαθητές. Παρά λοιπόν τα όσα γράφονται για παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στο Στάδιο κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά χθες με ανακοίνωση από την Original 21 που θέλει γρήγορα το γκολ για να βγει στους δρόμους…