AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Καμπανάκι η ήττα μας!

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για 20 λεπτά στους δημοσιογράφους και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε πως η εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό είναι ένα καλό καμπανάκι για τη συνέχεια των πλέι οφ.

Αναλυτικά είπε:

Για το τι έχει γίνει στο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου όπου η ΑΕΚ δέχθηκε τα γκολ σαν να έχασε το μυαλό της;

«Μπορώ να διαχωρίσω το παιχνίδι. Ακόμα και τώρα πριν έρθω εδώ έβλεπα κάποια στοιχεία, προσπαθούσα να το αναλύσω. Το διαχωρίζω λοιπόν: στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιξε όπως μπορεί να παίξει και θα μπορούσε να μπει με πλεονέκτημα. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είπαμε να διορθώσουμε κάποια λάθη που είδαμε μέσα στην εβδομάδα. Ο τρόπος που δεχθήκαμε τα γκολ τα είχαμε συζητήσει. Το ποδόσφαιρο έχει αυτά τα πράγματα. Από κάτι αρνητικό μπορείς να βγάλεις κάτι θετικό. Εχουμε την αρχή των πλέι οφ και μέσα στην εβδομάδα να δουλέψουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Δεν πιστεύω ότι είχε να κάνει η συγκέντρωση, αλλα η τοποθέτηση. Δεν ήταν 20 λεπτά. Ηταν 7 λεπτά. Όταν λέμε ότι τα παιχνίδια είναι τελειωμένα, δεν τελειώνουν ποτέ. Σε πέντε λεπτά μπορεί να αλλάξει η ιστορία. Αυτό και για το ματς του Κυπέλλου… Στο ποδόσφαιρο κερδίζεις όταν κάνεις γκολ. Όταν βλέπω τα στοιχεία τα βλέπω για να βελτιωθεί η ομάδα ή να μείνει σε κάποια στοιχεία στο ίδιο επίπεδο. Κρατάω όλα τα στοιχεία για να μπορώ να διορθώσω κάποια πράγματα».

Αν μετά το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού βγήκε μία… ανυπομονησία στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει, επειδή είχε μία ανωτερότητα αγωνιστική μέχρι εκείνο το σημείο και έχασε εν τέλει τη συγκέντρωσή της και ήρθε και το δεύτερο γκολ. Και στο τρίτο γκολ το δέχθηκε με πέντε παίκτες του Ολυμπιακού μπροστά σε αντεπίθεση. Αν η υπομονή είναι ένα στοιχείο που δεν έχει η ομάδα όταν δέχεται πρώτη γκολ. Αν συμφωνεί κι αν πρέπει να το διορθώσει στην περίπτωση που ξανασυμβεί να προηγηθεί ομάδα στη Φιλαδέλφεια;

«Συμφωνώ σε όλα! Τα γκολ που δεχθήκαμε θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Ειχαμε δείξει πως βγαίνει ο αντίπαλος σε αντεπιθέσεις. Πώς να είμαστε αμυντικά στημένοι όταν ο αντίπαλος έχει τη μπάλα. Το πρώτο γκολ το δεχθήκαμε από ένα πλάγιο και το είχαμε μιλήσει πώς να ασκήσουμε πίεση. Το δεύτερο γκολ έρχεται από μία δεύτερη μπάλα και σουτ μπροστά από τα δικά μας στόπερ. Και το τρίτο γκολ έρχεται από ένα δικό μας κόρνερ, όπου η φιλοδοξία του αντιπάλου ήταν περισσότερη από τη δική μας φιλοδοξία. Ήμασταν δυο, απέναντι σε πέντε! Όλα όσα έγιναν στο υπόλοιπο κομμάτι οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά. Ποτέ δεν μου αρέσει να χάνω. Είναι όμως κάποιες καταστάσεις που σου ξεκαθαρίζουν το μέλλον. Τώρα δουλεύουμε και όταν λέμε ότι πρέπει να μαρκάρουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να το κάνουμε. Όταν λέμε ότι μία δεύτερη μπάλα είναι σημαντική, το λέμε γιατί μπορεί ο αντίπαλος να σου κάνει ζημιά. Και σου έκανε ! Οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει δυο γκολ σε ξεκάθαρες ευκαιρίες».

Για τη στάση του κόσμου που πιστεύει στο πρωτάθλημα κι αν την έχει και η ομάδα επίσης;

«Σε προσωπικό επίπεδο ειμαι ευγνόμων στον κόσμο. Σε ολη τη χρονιά εχουν στηρίξει την ομάδα. Υπήρξε σημαντικός ο κόσμος στο στυλ παιχνιδιού μας, λόγω της ενέργειας και του πάθος. Κρατώ μία μέση γραμμή. Προσπαθώ τώρα να είμαι ήρεμος. Να δω τα λάθη και να βελτιωθούμε. Αυτό που ξεκινάει τώρα είναι αυτό που προετοιμαζόμασταν όλη τη σεζόν. Τα πλέι οφ. Θα δούμε ότι οι παίκτες είναι έτοιμοι να παλέψουν. Να είναι ανταγωνιστικοί. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Να εχουμε όρεξη και επιθυμία μεγάλη να κερδίσεις. Πρώτα βλέπουμε τα λάθη που είχαμε και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, γιατί απόψε αν είχαμε διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και στα δυο ημίχρονο θα ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο. Δεν αφαιρώ την αξία του αντιπάλου. Ο καθένας με το στυλ του. θα δούμε στο τέλος όλες οι ομάδες που θα φτάσουν».

Για την απόφαση να μην ξεκινήσει ο Τσούμπερ και σε τι κατάσταση είναι ο Λιβάι Γκαρσία;

«Για τον Τσούμπερ ήταν μια απόφαση επειδή ήθελα να ενισχύσω τη μεσαία γραμμή. Οπότε θεώρησα πως αν βάλω τον Αραούχο ως 9άρι και να κάνω το τρίγωνο με Πινέδα – Γιόνσον – Σιμάνσκι λαμβάνοντας τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. Ο Γκαρσία επιστρέφει. Δεν ήταν έτοιμος να παίξει όλο το παιχνίδι. Θα ρισκάραμε. Ο Τσούμπερ πήγε πολύ καλά όταν μπήκε στο παιχνίδι».

Αν η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από το ματς;

«Δεν ξέρω αν αιφνιδιαστήκαμε. Γνωρίζαμε τον αντίπαλο. Τα ατομικά χαρακτηριστικά του και τα ομαδικά του. Μετά το 0-1, μας έβαλαν και το δεύτερο. Δουλέψαμε γι’ αυτό. Μιλήσαμε όπως είπα και πριν. Εκανα σχόλια και για τα τρία γκολ που δεχθήκαμε, όντας αντικειμενικός… Θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Είναι δικά μας λάθη. Θα συμφωνήσω ότι η αντίδραση θα πρέπει να είναι με διαφορετικό τρόπο. Αλλα κανείς δε σου εγγυάται τίποτα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα καμπανάκι, ναι!»

Για την εμφάνιση του Βίντα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο;

«Μπορεί να είναι δική σας σκέψη. Το δέχομαι. Εδώ ποτέ δεν θα βρεθώ μπροστά σε ένα μικρόφωνο να πω κάτι κακό για έναν παίκτη μου. Ποτέ δεν θα το κάνω αυτό για να σώσω το δικό μου το τομάρι! Δεν το έκανα και ποτέ δεν θα το κάνω. Το γκολ δε το δέχεσαι εξαιτίας ενός παίκτη. Είναι συνολικό. Πάντα ψάχνουμε να βρούμε έναν φταίχτη! Ο μόνος φταίχτης είναι ο προπονητής. Εγώ! Γιατί επιλέγω τους παίκτες που θα παίξουν. Οι παίκτες μπορεί να έχουν καλές ενέργειες σε ένα παιχνίδι. Και ο αντίπαλος έχει παίκτες με εμπειρία και χαρακτηριστικά. Όπως έχει τύχει να μου πείτε την άποψή μου όταν ένας παίκτης έχει καλή απόδοση, έτσι και όταν δεν έχει. Ευγνωμονώ τους παίκτες. Είναι η αγνότητα της μπάλας. Άνθρωποι είναι μπορεί να κάνουν λάθος. Όταν παίζουν καλά μπορεί να τους δοθούν συγχαρητήρια όποτε μία μέση κατάσταση».