ΣΚΕΨΕΙΣ

Πρώτον δεν ξεχνώ, δεύτερον κάνει κρύο στην κορυφή!

Όταν τη στιγμή που γράφουμε το άρθρο ακόμα ψάχνουν για νεκρούς στο βαγόνι του τρόμου στα Τέμπη, το ποδόσφαιρο δεν έχει θέση στη ζωή μας. Δυστυχώς η ζωή είναι ωραία αλλά και σκληρή. Ζούμε ένα δράμα αλλά κανείς μας δεν μπορεί να το ζήσει αληθινά εκτός από τους συγγενείς των θυμάτων. Η σιωπή μας είναι η καλύτερη στάση σε αντίθεση με τους πολιτικούς που έχουν ανοίξει από την αρχή ένα κύκλο αντιπαράθεσης πάνω από τα αδικοχαμένα κορμιά. Δεν ξέρεις τι να πεις, πως να αντιδράσεις και τι να πράξεις σε αυτά τα γεγονότα. Όλοι μας πρέπει να έχουμε στο νου ότι στο βαγόνι μπορούσε να ήταν ένας από εμάς γι’ αυτό η στάση μας σε αυτό το μείζων θέμα της ασφάλειάς μας πρέπει να είναι πολλή σοβαρή από εδώ και πέρα.

Τα μεταφορικά Μέσα είναι το Α και το Ω μιας χώρας και εάν ο κόσμος φοβάται να μπει σε αυτά τα Μέσα τότε η χώρα δεν είναι χώρα αλλά ζούγκλα. Ή μήπως ειναι ζούγκλα τελικά, και εμείς κάνουμε απλώς τους κομπάρσους περιμένοντας το μοιραίο; Δεν ξέρω. Την απάντηση ας τη δώσουμε όλοι μαζί με σεβασμό και συμπόνια στους συγγενείς των θυμάτων. Μία απάντηση που θα ναι να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την τραγική στιγμή. Δεν ξεχνώ.

Τώρα στα δρώμενα του ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ έκανε το “2 στα 2” αυτήν την εβδομάδα σε δύο πονηρά ματς με ΟΦΗ και Ατρόμητο. Κόντρα στον ΟΦΗ το ματς ήταν πιο απλό και το σκορ 0-3 απεικονίζει και την πραγματικότητα. Στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο σε μια έδρα που πάντα κρύβει παγίδες ιστορικά, η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο Α ημίχρονο. Έπαιξε στο 1/3 του αντιπάλου της μονότερμα είχε δύο δοκάρια, αρκετές φάσεις και ένα γκολ. Ο Αλμέιδα αν και έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ πίεσε τον Ατρόμητο ψηλά, έβγαινε η ομάδα από τα άκρα με Σιντιμπέ πιο πολύ και Γκατσίνοβιτς. Οι Τσούμπερ και Αραούχο είχαν καλές συνεργασίες και με κινήσεις στον χώρο έκαναν ρήγματα αρκετά. Υπήρχε γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και η ομάδα δεν έδωσε καθόλου χώρο στον Ατρόμητο για ευκαιρίες.

Το β ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Η ΑΕΚ έπεσε, έδειξε σημάδια κούρασης και λογικά μετά τα σερί ματς δεν έτρεξε. Ο Αλμέιδα σωστά έκανε αλλαγές, μπορούσε και πιο νωρίς. Με Μάνταλο – Πινεδα κυρίως έπαιξε κοντρόλ παιχνίδι αφού είχε να υπερασπιστεί το 0-1 και ο χρόνος ροκανίστηκε. Ο Φερνάντες φάνηκε ανέτοιμος και ο Φαν Βέερτ δεν μπορει να κριθεί λόγω μικρής συμμετοχής. Πρόσωπό του ματς ο Σιντιμπέ με πλαγιοκοπήσεις, δοκάρι μετά από στημένο και αρκετά τρεξίματα. Παράλληλα και ο Γιόνσον με το φυσικό του στυλ ήταν πολύ καλός. Στα αρνητικά τα στοπερ Βίντα – Μουκουντι αν και πήγαν καλά, όταν μπήκε ο Κλωναρίδης έδειξαν ότι με γρήγορους παίκτες έχουν θέμα. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση στους κενούς χώρους γιατί τα βαριά κορμιά χάνουν σε ταχύτητα και έτσι θα γίνουν ρήγματα.

Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της και είναι στην κορυφή. Πάει με πολλή καλή ψυχολογια στο ντέρμπι την Κυριακή που δεν θα έχει άγχος καθόλου αφού με νίκη βγάζει νοκ άουτ τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα αλλά και με ισοπαλία διατηρεί καλή διαφορά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και στη χειρότερη να ναι μόνο- 1 πόντο πίσω από Παναθηναϊκό.

Η ομάδα δείχνει με τη δουλειά του Αλμέιδα το βαθύ ροστερ που έχει και την πολλή καλή δουλειά στον προγραμματισμό της φέτος ότι μπορεί να πάρει το νταμπλ. Κάνει κρύο στην κορυφή…