AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ με νίκη στις Σέρρες (3-1) και εξαιρετικό Μάνταλο

Η ΑΕΚ έβγαλε την… υποχρέωση και με νίκη 3-1 επί του Πανσερραϊκού βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εξαιρετικός Πέτρος Μάνταλος που αποθεώθηκε από τον κόσμο του Δικεφάλου. Ο Έλληνας μέσος έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση, ενώ έκανε το 1-2 μιας και νωρίτερα η ομάδα των Σερρών είχε ισοφαρίσει με τον Κατσαντώνη. Το τελικό σκορ έγραψε ο Μαχαίρας.

Ένα πρώτο ημίχρονο που είχε ρυθμό και την ΑΕΚ σε κυρίαρχο ρόλο. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να απειλήσουν μόλις στο 7ο λεπτό. Φαλτσαριστό σουτ του Φερνάντες εντός περιοχής, έπεσε στη γωνία και απομάκρυνε ο Κατσίκας. Ένα λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσούμπερ βρέθηκε ολομόναχος προς το πίσω δοκάρι, με τον Κατσίκα να δηλώνει εκ νέου «παρών». Στο 13′ ήρθε ακόμα μία εξαιρετική συνεργασία από πλευράς Ένωσης. Ο Σιντιμπέ είχε βρεθεί σε θέση κρυφού φορ σπάζοντας στον Γκατσίνοβιτς, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε την πίεση και στο 19′ ο Τσούμπερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του Φαν Βέερτ πέρασε άουτ. Τελικά το γκολ ήρθε στο 21′ με σκόρερ με τον Μάνταλο. Εξαιρετική η συνεργασία από τα αριστερά. Ο Γκατσίνοβιτς έσπασε στην κίνηση του Τσούμπερ, με τον Ελβετό να βρίσκει τον Μάνταλο στο ύψος της μικρής περιοχής. Άμεση εκτέλεση από τον Έλληνα άσο και 0-1. Μάλιστα, η φάση είχε ξεκινήσει από τον Μάνταλο, με τους κιτρινόμαυρους να ολοκληρώνουν ιδανικά το τριγωνάκι. Η τελευταία καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήρθε στο 29′. Εκτέλεση κόρνερ Φερνάντες από δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς πήρε το «ριμπάουντ» στο ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η μοναδική απειλή του Πανσερραϊκού ήρθε στο 39’ από το σουτ του Κολομπίνο το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 49’ από τη σέντρα του Σαΐντ η μπάλα πέρασε στο πίσω δοκάρι κι ο Κατσαντώνης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν άμεση. Στο 51’ από τη σέντρα του Σιντιμπέ, ο Μάνταλος είχε πάρει θέση στην καρδιά της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Ένωση. Στο 71’ η κεφαλιά του Κοσίδη αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κατσίκα, ενώ στο 72’ ο Αραούχο λίγο έλειψε να σκοράρει με ραμπόνα, όμως έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού. Την τελική «πινελιά» στο ματς έβαλε ο Μαχαίρας στο 80’ με πολύ ωραίο σουτ έξω απ’ την περιοχή που χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Κατσίκα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κάτσικα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για την ΑΕΚ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Στάικος (61’ Θυμιάνης), Κολομπίνο (73’ Στίνα), Σοφιανός (81’ Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73’ Μασκανάκης), Σαΐντ (62’ Κανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (67’ Φράνσον), Μάνταλος, Φερνάντες (62’ Μαχαίρας), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (67’ Αραούχο), Φαν Βέερτ (67’ Κοσίδης)