AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Τα ΒΑΝ πλέον δεν μας ακουμπάν!

Η ΑΕΚ έλυσε το θέμα με τα ΒΑΝ και πλέον ετοιμάζεται για το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης στα Άνω Λιόσια (19:30, κεκλεισμένων των θυρών) με αντίπαλο την Τόφας για τα play in του Basketball Champions League, αλλά ταυτόχρονα λύνει και κάποια σημαντικά ζητήματα.

Τα εναπομείναντα επτά ban που είχαν επιβληθεί από την FIBA διευθετήθηκαν από την ΚΑΕ, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο ανάκλησης δελτίων των παικτών της. Η Ένωση είχε φτάσει τα εννιά ban μέσα στο Δεκέμβριο, αλλά η διοίκηση της ΚΑΕ διευθέτησε εγκαίρως τα πρώτα δύο και στη συνέχεια έπραξε το ίδιο και με τα υπόλοιπα επτά.

Η οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ είναι βασικός στόχος της διοίκησης του Μάκη Αγγελόπουλου, ωστόσο παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν στο μπάτζετ, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ή δύο παικτών. Μετά τις αποχωρήσεις των Περσίδη (Περιστέρι) και Φιλιππάκου (Απόλλων Πάτρας) ο Ηλίας Καντζούρης έχει ζητήσει την απόκτηση ενός φόργουορντ και στη λίστα είναι το όνομα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, που είναι χωρίς ομάδα από την αρχή της σεζόν. Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του επίσης ελεύθερου Κωστή Γόντικα, ωστόσο στο «5» υπάρχουν αρκετές επιλογές, με τους Μίτσελ, Μάντσεν και την επάνοδο του Μαυροειδή.