ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Αλμέιδα διόρθωσε τους κανόνες και πήραμε μια επαγγελματική νίκη

Παιδιά, πολύ κρύο. Κρύο με υγρασία. Λιβάνιζα έναν καφέ στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσα. Κατέβηκα στο διάλειμμα και συνεπικουρούντος του αποτελέσματος, πήρα ένα ουίσκι, διότι κάπου μου είχε καρφωθεί η γνωστή Αεκτζήδικη γκέλα των Χριστουγέννων. Έκανα κι άλλα βέβαια. Γυρνώντας οι διπλανοί μου είχαν καθίσει όπως ήθελαν αφού δεν είχαν έρθει όλοι στα εισιτήρια. Τους τοποθέτησα όπως καθόμαστε πάντα. Το έπαιξα Αλμέιδα της κερκίδας.

Μια κερκίδα που βοήθησε πολύ την ομάδα μας. Φωνή και παλμός ακόμα κι όταν η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Δηλαδή από το εικοστό λεπτό του πρώτου μέρους και μέχρι περίπου το 65ο λεπτό. Μέχρι το εικοστό λεπτό θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί αφού οι τρεις ευκαιρίες που φτιάχτηκαν ήταν κλασσικές. Δεν μπήκε όμως γκολ κι έτσι η ομάδα αγχώθηκε, χώρια που η Λαμία άρχισε να ξεμυτίζει και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.

Είναι σίγουρο ότι η διακοπή μας έβγαλε από τα νερά μας. Πρώτον σε ρυθμό και δεύτερον σε τραυματισμούς. Μπορεί ο Νικολάου να λέει ότι δεν έγινε ιατρικό λάθος για τον Γκατσίνοβιτς, αλλά καλό θα ήταν να μην νομίζει ότι μιλάει σε χαχόλους. Φυσικά και έγινε λάθος και φυσικά χάσαμε τζάμπα έναν μήνα. Από εκεί κι έπειτα όμως, αγωνιστικά μιλάω, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Κανόνες που δεν τήρησε σήμερα ο Αλμέιδα.

Το έχουμε ξαναδεί. Σιμάνσκι και Γιόνσον δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειδικά όταν ο Δανός παίζει πίσω από τους επιθετικούς. Ομάδα ποδοσφαιρική χωρίς σέντερ φορ δεν υπάρχει στον πλανήτη. Οι κλασσικοί χαφ είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίξουν τον ρόλο των εξτρέμ. Οπότε βλέπαμε από ένα σημείο και μετά, την Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει και την ΑΕΚ να χάνεται μέσα σε μία επιθετική προβλεψιμότητα καθώς και σε μία βραδύτητα, που σε συνδυασμό με την μπροστινή αφλογιστία, σου φώναζε ότι δεν το έχει σήμερα.

Ευτυχώς ο προπονητής γύρω στο 65 διόρθωσε τους κανόνες. Μπήκε ο Βαν Φέερτ σέντερ φορ και πήγε ο χειρότερος παίκτης σήμερα Γκαρσία, στα πλάγια. Αυτό έγινε με την έξοδο του Σιμάνσκι, οπότε ο Γιόνσον γύρισε στην φυσική του θέση κι ο Πινέδα – που κι αυτός δεν ήταν καλός σήμερα – πήγε πίσω από τους επιθετικούς. Η ομάδα ξεμπλόκαρε με την εκτελεστική δεινότητα του Ολλανδού και στο παιχνίδι φαινόταν ότι είχαμε πάρει μια επαγγελματική νίκη.

Δεν το ήθελε έτσι η μοίρα. Η μοίρα ήθελε να βγάλει τον Βαν Φέερτ κορυφαίο, που πέτυχε και δεύτερο γκολ χώρια την ασίστ στον Γκαρσία, που έβαλε κι αυτός γκολ απελευθερωμένος από τα σέντερ μπακ κι έχοντας κάποιον χώρο για να τρέξει. Έλεος δηλαδή που ο παίκτης αυτός περιορίζεται σε τετραγωνικά. Κι έτσι η ΑΕΚ κέρδισε την Λαμία με σκορ ευρύ, προϊόν διορθωμάτων μεν , αλλά απόλυτα δίκαιο δε.

Μαζί με τον κορυφαίο σκόρερ και πραγματικό σέντερ φορ, είχαμε σούπερ και τον Γιόνσον, ενώ πολύ κοντά ήταν ο Ρότα και ο Μήτογλου καθώς κι ο Μάνταλος, που παρά κάποια λάθη του, ήταν φιλότιμος και αγωνιστικός. Κι αυτό ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μου για ένα πολύ όμορφο παιχνίδι – όλοι γνωρίζετε ότι τα ίδια θα έλεγα ακόμα και σε γκέλα – αφού η Λαμία μας κοίταξε στα μάτια και προσπάθησε όσο μπορούσε χωρίς να είναι ταμπουρωμένη σε μια περιοχή. Τι συναίσθημα μου έγινε ακόμα καλύτερο όταν μπήκε το πρώτο γκολ. Τα επόμενα δεν μου είπαν κάτι στην ψυχή, παρά μόνο στα μάτια. Κι ελπίζω κάπως έτσι να το δουν κι οι ιθύνοντες εν όψει Βόλου.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν για τη νίκη και θερμές ευχές για τα γενέθλια του Αλμέιδα σήμερα, που έκανε την αυτοκριτική του στην διάρκεια του αγώνα. Κι ολόθερμες ευχές σε όλους εσάς για καλά Χριστούγεννα.