ΣΚΕΨΕΙΣ

Γρήγορη ανασύνταξη και αξιολόγηση του ρόστερ

Το αποτέλεσμα με το διπλό του Ολυμπιακού δεν ήταν έκπληξη με σοβαρές δικαιολογίες τις απουσίες πολλών ποδοσφαιριστών που κόστισαν στην ΑΕΚ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Δεν είναι κακό όμως να αξιολογήσουμε το ρόστερ σε ματς υψηλού επιπέδου, αφού για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να είσαι καλύτερος ή το λιγότερο ισάξιος με τον πρώτο.

Με τα λύπης μου οι Τσιντώτας, Βέρντε, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς, Χουλτ, Σβάρνας είναι κατώτεροι παίκτες από το ρόστερ του Ολυμπιακού και στο πρώτο ημίχρονο αλλού πάταγαν, αλλού βρισκόντουσαν.

Ο συμπαθής Τσιντώτας με τα πόδια έχει πρόβλημα. Οταν έχει την μπάλα ενώ έδειξε σημάδια αστάθειας στα τελευταία λεπτά. Ο Βέρντε εάν πουληθεί φέτος θα πρέπει να κάνουμε πανηγύρι. Παίκτης φλύαρος χωρίς διάρκεια. Δεν έχει αυτό που περιμέναμε. Ο Οικονόμου είναι χειρότερος του Βράνιες. Μόνο αυτό αρκεί. Ο Κρίστισιτς μετά τον κορονοϊό πετάει χαρταετό. Ο Χουλτ μας αποχαιρετά. Δεν δείχνει τη δυναμική όταν τον είχαμε πάρει. Ο Σβάρνα το Ελ Αραμπί, αντί να τον μαρκάρει ανάμεσα από την εστία και τον αντίπαλο, να βάλει το σώμα του και να ελέγξει τη φάση, αυτός ήταν πολύ μπροστά και έπιασε αέρα στο άλμα. Ο Τσιγκρίνσκι αργός. Θέλει αλλά δεν μπορεί. Ολη η αμυντική γραμμή θέλει αλλαγή εάν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ πίεσε κι έδειξε αντίδραση αλλά δεν έγυανε. Καλή παρουσία από τον φέρελπη  Μαχαίρα. Εδειξε τσαγανό και τσαμπουκά σε πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εχει μέλλον, θαρρώ.

Ο Καρέρα προδόθηκε από τις απουσίες και το αρχικό σύστημα έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό. Το άλλαξε και διόρθωσε τα κενά στο ημίχρονο. Φρονώ ότι ένα 3-5-2 στον τελικό του Κυπέλλου με τρία χαφ εσωτερικά καλά ανασταλτικά θα μας δώσουν ελπίδες. Αλλά θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο για το πρέπον σχήμα σε αυτό το παιχνίδι.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ εάν δεν χαθεί θα υπάρχουν ελπίδες για τη 2η θέση. Εάν νικήσουμε θα έχουμε κάνει άλμα για την κατάκτησή της.

Υ.Γ. Εγινε πέναλτι μαρς στο τέλος με το απλωμένο χέρι του παίκτη του Ολυμπιακού στην μεγάλη περιοχή, αλλά το VAR μάλλον έτρωγε σουβλάκι.