AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καμένο χαρτί ο Λέκο για την ΑΕΚ όπως προκύπτει από το παρελθόν του

Δεν ξέρουμε αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης χειρίζεται προσωπικά την υπόθεση του Ιβάν Λέκο ή φαίνεται να τον προτιμά σε σχέση με άλλους. Αυτό που ξέρουμε είναι πως πρόκειται για ένα καμένο χαρτί για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ με το που… βγήκε στα μανταλάκια των εφημερίδων.

Ο Κροάτης προπονητής έχει ξαναδουλέψει στην Ελλάδα ως βοηθός του συμπατριώτη του Τούντορ στον ΠΑΟΚ. Δεν έβγαλαν σεζόν και απομακρύνθηκαν κακήν κακώς από την Τούμπα, ενώ στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας είχε ένα ολιγόμηνο πέρασμα ως πρώτος προπονητής από τη βελγική Λέουβεν.

Με την ΑΕΚ είχε τεθεί αντιμέτωπος τον Αύγουστο του 2017 όταν ήταν προπονητής της Μπριζ. Τότε στον κιτρινόμαυρο πάγκο βρισκόταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός του πήρε την… ταυτότητα με 0-0 στο Βέλγιο και 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι το “στίγμα” που κουβαλάει από το 2018. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε στημένα παιχνίδια μαζί με δύο μεγαλοατζέντηδες και δύο διαιτητές. Είχαν γίνει τότε συλλήψεις, ανακρίσεις σηκώθηκε πολλή σκόνη, έπεσε και η… ρετσινιά. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει αρχικά για τα ΗΑΕ και την τελευταία διετίαστην Κίνα, γιατί στο Βέλγιο (δεύτερη πατρίδα του) δεν μπορούσε να… σταθεί (σύμφωνα τουλάχιστον με τους ενημερωμένους της πιάτσας agents).

Ο Λέκο δουλεύει μόνος του. Δεν έχει τεχνικό επιτελείο. Στην Σανγκάη Πόρτ πήγε μαζί με τον συμπατριώτη και πρώην συμπαίκτη του Τόμισλαβ Ρόγκιτς, που τον είχε και στην Μπριζ. Με τον Σέρβο ατζέντη του Λέκο, να τον βοηθάει και να του “φτιάχνει” το τημ. Δηλαδή με την προσθήκη του Βόσνιου Αντναν Κούστοβιτς (χρόνια στην Οστάνδη) και του Στέβαν Μπάτες που προηγουμένως ήταν βοηθός προπονητή στην Κ17 της Παρτιζάν.

Είναι αλήθεια πως ο Μελισσανίδης έχει μια… κλίση προς τους Βαλκάνιους της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ίσως θέλει να βρει κάποιον νέο Μπάγεβιτς, αλλά μέχρι τώρα οι επιλογές του έπεσαν στο… κενό. Είτε γιατί δεν είχε την υπομονή είτε γιατί δεν του έκαναν. Δείτε τα παραδείγματα των Μιλοβάνοβιτς, Ματιάσεβιτς, Ίβιτς και Μαϊστόροβιτς.