ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση και προπηλακισμοί εναντίον των κρατουμένων για τη δολοφονία του Άλκη στα δικαστήρια (video)

Χτύπησε κόκκινο η ένταση λίγο μετά τις 11:00 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ισχυρή αστυνομική δύναμη συνόδευσε στα δικαστήρια 2 ή 3 κατηγορούμενους με χειροπέδες και μαύρα ρούχα και όταν έγιναν αντιληπτοί από το συγκεντρωμένο και εξαγριωμένο πλήθος, υπήρξαν προπηλακισμοί καθώς όλοι περίμεναν από νωρίς τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη.

Το οργισμένο πλήθος κινήθηκε απειλητικά κατά των κρατούμενων βρίζοντας, ωστόσο ισχυρή παρουσία της αστυνομίας δεν επέτρεψε να πλησιάσουν και να τους χτυπήσουν.

Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στην ανακρίτρια θα οδηγηθεί προκειμένου να απολογηθεί και ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά την δολοφονική επίθεση. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην πατρίδα του.