ΣΚΕΨΕΙΣ

Παρωδία πρωτάθλημα, όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλο τα ίδια μένουν

Τη στιγμή που ο Μάνταλος κάνει το μπάσιμο και γίνεται ένα τάκλιν δρεπανοφόρο, δεν υπάρχει κάτι άλλο από το απευθείας πέναλτι χωρίς καν να μπεις στη διαδικασία να δεις το VAR.

Όταν δεν δίνεις αυτό το πέναλτι έχεις δόλο. Μου θυμίζει τις φάσεις με τους αλησμόνητους κόρακες Δημητρόπουλο – Ποντίκη που έκαναν διαιτησίες σεμινάριο να διαλύεις μια ομάδα.

Αυτό το πρωτάθλημα είναι παρωδία. Γελοίο. Και μας τριγυρνάει πίσω στα χρόνια της απευθείας ανάθεσης στον πρωταθλητή από τον Δεκέμβριο.

Αγωνιστικά ένα ματς που έπρεπε να σβήσει από το πρώτο ημίχρονο, μας κράτησε λόγο στην οθόνη μέχρι να μπει το γκολ του Τσούμπερ. Η καλή αμυντική λειτουργία για δεύτερο ματς της ΑΕΚ με Τζαβέλλα, Ρότα, Μήτογλου, Μοχαμάντι, έδωσε πόντους στην ΑΕΚ να ασχοληθεί μόνο με την επιθετική γραμμή και τους πολύ καλούς παίκτες της να καθαρίζουν με ατομικές ενέργειες το παιχνίδι.

Οι Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ ξεχώρισαν. Έδειξαν το ταλέντο τους κι αν μη τι άλλο είναι παίκτες που εάν βρουν ανοιχτό χώρο κάνουν ρήγματα πολλαπλά. Στο κέντρο δεν είχαμε πολλά θετικά πράγματα. Σιμόες, Μάνταλος, Σιμάνσκι σε μέτρια επίπεδα. Δεν έκαναν μεγάλα πράγματα.

Η είσοδος των Γέβτιτς, Αραούχο, Άμραμπαντ δίνει μεγαλύτερη ποιότητα επιθετικά κι αν μη τι άλλο ο Γιαννίκης ας παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ με τη φονική τετράδα Αραούχο, Λιβάι, Τσούμπερ με… σερβιτόρο τον Γέβτιτς κι ας έχει εναλλακτική τον Άμραμπαντ στο β ημίχρονο.

Πολύ καλός και ο Ρότα που κέρδισε την αποβολή και αμυντικά παίζει καλά την πλευρά του με ταχύτητα και δύναμη στις μονομαχίες του. Θαρρώ ότι ο Μοχαμάντι είναι απώλεια και αριστερά ένας από Μισλέν, Ρότα θα καλύψει το κενό του.

Ο Γιαννίκης σωστά διάβασε το παιχνίδι με ένα 4-2-3-1 κλασσικό παίζει για δεύτερο ματς με σταθερό κορμό αμυντικά και δεν τσακώνεται με τη λογική, αφού βάζει τους παίκτες στη θέση του.

Έκπληξη του ματς η εμφάνιση του Χατζηεμμανουήλ. Εδώ φαίνεται ότι η δουλειά στη β ομάδα έχει καρπούς, αφού σε περίπτωση που είχαμε τραυματισμό και των δύο πορτιέρο ήρθε ο Έλληνας γκολκίπερ, έχοντας παιχνίδια στα πόδια του να αναπληρώσει το κενό.

Έχει καλά στοιχεία να δουλέψει σκληρά και να μπει στην τριάδα εάν αξίζει.

Απ’ όσο θυμάμαι την ΑΕΚ πάντα είχε τρεις τερματοφύλακες σε εγρήγορση παίζοντας όμως στην Ευρώπη, πράγμα που φέτος δεν υπάρχει.

Το πρωτάθλημα διαιτητικά είναι παρωδία. Η ΑΕΚ αδικείται. Το VAR δεν λειτουργεί πάλι σε κραυγαλέα φάση της, αλλά η ζωή συνεχίζεται…

Εκεί που πιστεύαμε ότι με ξένο αρχιδιαιτητή και VAR θα είχαμε αξιοκρατικά μέσα ή τουλάχιστον λιγοστές φωνές διαμαρτυρίας οι αποφάσεις και οι επιλογές των διαιτητικών οργάνων αλλοιώνουν το αποτέλεσμα.

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν, όπως έλεγε και ο αλησμόνητος Νίκος Παπάζογλου.