AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην Κρήτη θα βρεθεί ο Κυριακίδης για το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ

Στην Κρήτη συνεχίζεται το επόμενο επταήμερο το πρόγραμμα επισκέψεων της Διεύθυνσης Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ. Ο Υπεύθυνος Διεύθυνσης Δικτύου Ηλίας Κυριακίδης και ο διοικητικός υπεύθυνος Λεωνίδας Χατζημιχάλης θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις των τεσσάρων συνεργαζομένων Ακαδημιών στη Μεγαλόνησο (Ακαδημία Σούδας, Ενωση Ατσιποπούλου-Πρινέ, ΑΕ Κατσαμπά και ΑΕ Κρητών Ηρακλείου).

Έως τώρα, ο κ. Κυριακίδης έχει επισκεφθεί συνολικά 11 από τις συνολικά 16 ακαδημίες εκτός Αττικής τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ενώ στο ίδιο διάστημα ήταν σε τακτική και διά ζώσης επαφή με τις πέντε Ακαδημίες της Αττικής. Την επίσκεψη στον ΑΟ Ανατολής Ιωαννίνων ανέλαβε ο επικεφαλής του τμήματος Scouting της Ακαδημίας Δημήτρης Ρούσσος.

Στην πρόσφατη επίσκεψη στην ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας, όπου ήταν παρών και ο προπονητής της ομάδας Κ12 της ΑΕΚ Στέλιος Ορφανίδης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση θεμάτων προς γονείς, παράγοντε και προπονητές που αφορούσε τους άξονες συνεργασίας αλλά και τους καθημερινούς τρόπους με τους οποίους πρέπει να παρακινούνται οι νεαροί αθλητές. Στη συνέχεια οι κ. Κυριακίδης, Ορφανίδης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του συλλόγου Έβρος Σουφλίου, όπου στο περιθώριο του εκπαιδευτικού προγράμματος οι άνθρωποι της ομάδας οργάνωσαν επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού.

Στην ακαδημία του Φοίβου Κρεμαστής στη Ρόδο, εκτός από την καθιερωμένη διαδικασία, ο Ηλίας Κυριακίδης και οι υπεύθυνοι του συλλόγου παρακολούθησαν τουρνουά ηλικιών Κ10 και ενωσιακό παιχνίδι Κ16. Στον Ιαπετό Καρπάθου ο κ. Κυριακίδης εντυπωσιάστηκε από τα βήματα που έχει κάνει ο σύλλογος και ενημερώθηκε με ικανοποίηση ότι ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Zeger Tollenaar θα επισκεφθεί σύντομα το προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας της ΑΕΚ στα Σπάτα.

Αξίζει να τονιστεί ότι πλέον η αλληλεπίδραση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η Διεύθυνση να γνωρίζει τις ανάγκες κάθε προπονητή και κάθε Ακαδημίας ξεχωριστά. Βασική αρχή του Δικτύου είναι ότι για να αναδειχθούν πρωταγωνιστές στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, απαιτείται η δια βίου μάθηση και η πίστη στο πρόγραμμα από όλους τους εμπλεκομένους.