ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεκάρι και εξτρέμ

Στις 17 Φεβρουαρίου 2020, η ΠΑΕ ΑΕΚ πήρε την απόφαση να επεκτείνει το συμβόλαιο του Θεοδόση Μαχαίρα έως το 2023, βλέποντας στο πρόσωπό του ένα ταλέντο που μπορεί να εξελιχθεί και να φανεί χρήσιμο στην ομάδα.

Κάτι που φυσικά έγινε αντιληπτό όταν ο Μάσιμο Καρέρα του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Ιταλός τεχνικός μπορεί να μην είχε μείνει ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα των ποδοσφαιριστών του, όχι όμως και από τον 19χρονο άσο.

Ο 55χρονος προπονητής της ΑΕΚ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μαχαίρα και πλέον όπως όλα δείχνουν αναμένεται να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από την επόμενη σεζόν. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και ως δεκάρι.  Αυτές είναι οι δύο θέσεις στις οποίες μπορεί να κάνει τη διαφορά, ασχέτως αν στην προηγούμενή του ομάδα, τον Πανιώνιο τον έχριζαν αμυντικό μέσο.

Ανθρωποι των κυανέρυθρων μάλιστα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Μαχαίρα, για ένα ακόμα ταλέντο που χάθηκε από τη Νέα Σμύρνη, αλλά βρήκε την αγκαλιά της ΑΕΚ και πλέον καλείται να δείξει ότι αξίζει το κάτι παραπάνω. Ελάχιστοι άλλωστε ήταν αυτοί που τον πίστεψαν στον Πανιώνιο με αποτέλεσμα να έχει το αποτέλεσμα της αποχώρησης από την ομάδα.

Στην ΑΕΚ λοιπόν καλείται τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα παιδιά από την Κ19 να δείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της κιτρινόμαυρης φανέλας, αφού όπως λένε οι ειδικοί όλες οι ομάδες θα κληθούν να μεγαλώσουν τα ρόστερ τους από τη στιγμή που η ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με την έναρξη του επόμενου. Αυτό σημαίνει πως το παλιό καλό ρητό «όλοι οι καλοί χωράνε» στην ΑΕΚ θα ταιριάξει γάντι.