ΣΚΕΨΕΙΣ

“Αν δε δουλεύει το μυαλό, τα χέρια δε δικάνε…”

Οι επιλογές ήταν μετρημένες πριν το παιχνίδι για τον coach με τον αποκλεισμό του Μάνταλου από την εντεκάδα. Θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο Γιέφτιτς στο 10 αν και είχε φανεί πως είναι ακόμη άγνωστος ανάμεσα σε αγνώστους. Στο 6 δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Σίμος και στα άκρα βεβαίως και θα επέλεγε τον Γκαρσία έναντι του Τάνκοβιτς.

Όλα καλώς καμωμένα λοιπόν στο στήσιμο της ομάδας και ορθολογική η εντεκάδα που κατέβασε ο coach.

Να χτυπούσαμε από τα άκρα θέλαμε αλλά λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο… τον Γκαρσία. Τον χειρότερο παίχτη όλου του γηπέδου συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών!!

Άνοιωθος και χωρίς σιγουριά, είχε το μυαλό του μόνο στην προσωπική ενέργεια και στα τακουνάκια. Έδειξε για δεύτερο παιχνίδι, μετά από με τον ΟΦΗ, πως διαθέτει χαμηλό ποδοσφαιρικό IQ.

Το πρώτο 30 λεπτο έστω έκανε κάποια τρεξίματα πίσω και έδινε βοήθειες μετά απλά περίμενε την μπάλα στον χώρο πάνω στον ασβέστη, παντελώς ακίνδυνος και εκτός παιχνιδιού που δεν του επέτρεπε ούτε το πρώτο κοντρόλ να κάνει σωστά.

Άλλωστε και τα 2 γκολ από ανισορροπία στις γραμμές προήλθαν που τη δημιούργησε ο ίδιος με τις κάκιστες επιλογές του. Στα ρηχά νερά κολύμπησε και ο Γιέφτιτς που αν και είχε διάθεση όλες οι προσπάθειές του έβγαζαν κόντρα για τον αντίπαλο.

Αντί λοιπόν ο coach να βάλει παίχτες που είναι καλοί στους κλειστούς χώρους με κοντή ντρίπλα και πολλές επαφές, δηλαδή να περάσει τον Τσούμπερ στο 10 να πάει τον Αραούχο στην γραμμή, τον Καρίμ κορυφή και τον Γκαρσία για μπάνιο βάζοντας τον Σουηδό στη θέση του, επέλεξε να αποδυναμώσει περισσότερο το κέντρο βγάζοντας ένα παίχτη και αφήνοντας μέσα τον χειρότερο παίχτη.

Για να παίξει με 2 φορ και να καλύπτουν τον κέντρο ο βαρύς και κουρασμένος Λε Ταλέκ με τον αργό και τεχνίτη Σάκχοφ.

Όνειρο φθινοπωρινής νυκτός η έμπνευση του και παταγώδης αποτυχία του Σέρβου στη διαχείριση του αγώνα, που έως τώρα είχε δείξει πως διαβάζει καλά τα matches.

Αλλά, «Αν δε δουλεύει το μυαλό, τα πόδια δε δικάνε…» κατά παράφραση της λαϊκής παροιμίας που πρέπει να μάθει ο Γκαρσία και να θυμηθεί ο Μιλόγιεβιτς.

Υ.Γ. Όσο και να έτρεχε αυτή η ταλαίπωρη αμυντική τετράδα δεν θα μπορούσε να αποσοβήσει την ήττα εχθές και υπεύθυνος για αυτή την προβληματική εικόνα ήταν ο Μιλόγιεβιτς και το coachαρισμα του.

Υ.Γ.2 Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αλλά θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο κυνικοί. το 0,5 – 0 θα μας φτιάξει ψυχολογία και συνοχή όχι οι 5αρες. Οι 5αρες το καλοκαίρι!!