ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σφήνα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η ΑΕΚ για Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης φαίνεται να βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ με τους παίκτες από την ελληνική αγορά. Το πουλέν του Λεβαδειακού αρέσει στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι μπαίνουν σφήνα στη διεκδίκηση του 20χρονου μεσοεπιθετικού.

Ο Φώτης προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Το 2000, ο πατέρας του, Βασίλης Ιωαννίδης μετά από μια σπουδαία καριέρα με κυριότερους σταθμούς τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και να φτιάξει την δική του Ακαδημία.

Λίγα χρόνια μετά ο μικρός Φώτης ξεκινούσε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 4 ετών. Πριν κλείσει τα 10, ο μπαμπάς Βασίλης τον πήγε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού για να μάθει ποδόσφαιρο και να σταδιοδρομήσει. Τον μικρό Φώτη τον είχαν δει οι σκάουτερ του Ολυμπιακού σε κάποιο φιλικό παιχνίδι και τον ζήτησαν. Από τη Χαλκίδα μετακόμισε στον Πειραιά.

Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια έπαιζε ως αμυντικός χαφ, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην επίθεση. Το 2014 έφυγε από τον Ολυμπιακό, διότι υπήρξε διαφωνία της οικογένειάς του με τους τότε υπεύθυνους της ακαδημίας.

Επόμενος σταθμός ο Λεβαδειακός. Ηταν η περίοδος που ο κόουτς, Ηλίας Λιόντος τον είδε σε παιχνίδι και τον κάλεσε στην Κ17 του συλλόγου. Ο Φώτης Ιωαννίδης ξεχώριζε με τη φανέλα των Βοιωτών και σύντομα μετακινήθηκε στους Νέους. Στις 19/8/2017 παίζει απέναντι στον Ολυμπιακό στου Ρέντη και σκοράρει, με αποτέλεσμα η ομάδα του να κερδίσει με 1-2. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 24/8/2017, ο νεαρός Φώτης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Λεβαδειακό.

Στις 26 Νοεμβρίου 2017 ο Ανιγκό τον περνάει ως αλλαγή στον αγώνα της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης. Την περίοδο 2017-18 παίζει σε 5 αγώνες στη Super League και σε 4 στο Κύπελλο. Το όνομά του γίνεται γνωστό. Ο Ανιγκό του έδωσε την ευκαιρία, αλλά ο ερχομός του Ακη Μάντζιου τον απογείωσε. Του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα Κυπέλλου, ενώ σκόραρε στο Κύπελλο στις 30/10 κόντρα στον Αρη Αβατού. Στις 10 Δεκεμβρίου παίζει απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και σκοράρει. Είναι το πρώτο του γκολ στη Super League απέναντι στην ομάδα του πρώην προπονητή του, Άκη Μάντζιου, και είναι ο 2ος νεότερος σκόρερ του Λεβαδειακού στην κατηγορία.  Σκοράρει σε ηλικία 18 ετών, 10 μηνών και 30 ημερών ενώ ο πρώτος ο Λουκάς Γκαλαμέλος είχε πετύχει γκολ στις 5/3/1995 στο ματς με την Καβάλα και σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 8 ημερών. Φέτος μετράει ήδη 8 συμμετοχές στη Super League.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει ύψος 1.86μ. Είναι διεθνής στους Νέους, ενώ ακούει πάντα τον μέντορά του που είναι ο πατέρας του. Αγαπημένος του διεθνής παίκτης ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο. Το «Φαινόμενο»!

Για τον παίκτη έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μπαίνοντας σφήνα θέλει να τον κάνει δικό της. Επίσης, ομάδες από την Ιταλία φαίνεται να έχουν δείξει ενδιαφέρον, χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάποια επίσημη πρόταση.