AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

(Τ)σού(μ)περ… η ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό

Ονειρικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Ιωνικού με 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έχοντας σε μεγάλα κέφια τους Τσούμπερ και Άμραμπατ.

Ο πρώτος έφτιαξε τη φάση του πέναλτι για το δεύτερο γκολ και σκόραρε το τρίτο, με τον Άμραμπατ να κάνει ντεμπούτο και αυτός με γκολ από το σημείο του πέναλτι. Ο Λε Ταλέκ άνοιξε το σκορ από ασίστ Μάνταλου για την Ένωση, με τον Ιωνικό να παίζει από το 33’ με παίκτη λιγότερο λόγω σωστής αποβολής του Ρομαό.

Μπορεί λοιπόν μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ να ήταν πολλή καλή, ωστόσο προβλημάτισε στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα, με τον Ιωνικό να φτιάχνει τρεις κλασικές φάσεις με τον Τουράμ, αλλά να μην μπορεί να βρει δίχτυα, δείχνοντας τις αμυντικές αδυναμίες των κιτρινόμαυρων.

Με τον ΟΦΗ στην Κρήτη παίζει η ΑΕΚ τη δεύτερη αγωνιστική, υποδέχεται τον Άρη ο Ιωνικός.

Σχηματισμός 4-2-3-1 οι Μιλόγεβιτς και Σπανός
Με σχηματισμό 4-2-3-1 προτίμησαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι τόσο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς όσο και ο Δημήτρης Σπανός. Για την ΑΕΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, με τους Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα. Λε Ταλέκ και Γαλανόπουλος στα χαφ, με τους Άμραμπατ, Μάνταλο, Τάνκοβιτς να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός είχε τον Χουτεσιώτη στην εστία, με τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνο στην τετράδα της άμυνας. Ρομαό, Γκοτσούλιας στα χαφ, Λένις, Άοσμαν και Καμπράλ στην μεσοεπιθετική τριπλέτα και σέντερ φορ ο Τουράμ.

Γκολ με το… καλησπέρα
Τα χρειάστηκε η ΑΕΚ στα πρώτα 23 δευτερόλεπτα, καθώς είδε τον Τουράμ να χάνει το… άχαστο, αλλά στο 7′ να βρίσκει δίχτυα. Η Ένωση κέρδισε φάουλ από τα δεξιά. Ο Μάνταλος το εκτέλεσε γλυκά, ο Λε Ταλέκ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σάντσες και εκτέλεσε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι τον Χουτεσιώτη για το 1-0.

Η ΑΕΚ είχε βρει το γρήγορο γκολ, αλλά και πάλι κινδύνεψε από τον Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος απείλησε στο 9’ με διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 17’ δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση, όντας αμαρκάριστος, με κεφαλιά χάνοντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τουράμ είχε κάνει αισθητή την παρουσία του και «έδειξε» στον Μιλόγεβιτς τα προβλήματα στην αμυντική συμπεριφορά της Ένωσης.

Τα πράγματα έγιναν εύκολα με την αποβολή του Ρομαό
Η ΑΕΚ έβγαζε θέματα στην αμυντική της λειτουργία, αλλά δεν το πλήρωσε. Παρόλα αυτά στο 33′ ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε το σπριντ, με τον Ρομαό να τον ανατρέπει και να αντικρίζει σωστά δεύτερη κίτρινη και συνεπώς κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με δέκα την ομάδα του. Λίγο αργότερα δε, στο 43ο λεπτό ο Άμραμπατ απείλησε με διαγώνιο σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε κρατώντας το 1-0 του ημιχρόνου.

Τσούμπερ και Σιμάνσκι, άλλαξαν την εικόνα της ΑΕΚ
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιλόγεβιτς πέρασε στο γήπεδο τους Τσούμπερ και Σιμάνσκι στις θέσεις των Γαλανόπουλου και Τάνκοβιτς, με τον δεύτερο να βοηθάει στις αναχαιτίσεις και στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον πρώτο να δίνει στην ΑΕΚ το κάθετο παιχνίδι και το κάτι… απρόβλεπτο!

Πέναλτι και γκολ από τον Άμραμπατ
Από δική του κάθετη ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μύγα και κέρδισε το πέναλτι στο 61′, με τον Άμραμπατ να σκοράρει από την άσπρη βούλα ένα λεπτό μετά για το 2-0. Η ΑΕΚ είχε κέφια, έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και έβγαζε αυτοματισμούς στο χορτάρι, με τον Μισελέν να δίνει έτοιμο γκολ στον Τσούμπερ στο 64′ αλλά ο Ελβετός δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Πήρε το… αίμα του πίσω!
Παρόλα αυτά, ο Ελβετός πήρε το αίμα του πίσω μετά από τρία λεπτά όταν έπαιξε το ένα-δύο με τον Μάνταλο και με ωραίο «ξερό» σουτ, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Χουτεσιώτη για το 3-0, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση από όλο το γήπεδο!

Ο Ανσαριφάρντ πήρε και αυτός χρόνο αντί του Αραούχο, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα αλλά αποθεώθηκε επίσης, με την ΑΕΚ να «σβήνει» στη συνέχεια και να διαχειρίζεται το υπέρ της 3-0 ως το φινάλε του αγώνα.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (68′ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (68′ Γκαρσία), Αραούχο (76′ Ανσαριφάρντ).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας (93′ Κωνσταντινίδης), Γκοτσούλιας, Ρομαό, Άοσμαν (68′ Κιάκος), Καμπράλ (79′ Ματσούκας), Λένις (68′ Ντάλσιο), Τουράμ (79′ Μάναλης).