ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Βελτιωμένη και σοβαρή η ΑΕΚ, νίκησε με 4-1 την Beerschot

Η ΑΕΚ νίκησε 4-1 τη βελγική Beerschot στο τρίτο φιλικό της στο Burgh-Haamstede της Ολλανδίας.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 3-0, με τα γκολ των Λιούμπισιτς, Πιερό και Περέιρα και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τέλος του αγώνα με τα γκολ των Γκατσίνοβιτς και Βάργκας για ΑΕΚ και Beerschot αντίστοιχα.

Πρώτη συμμετοχή του Πενράις, επιστροφή στην αγωνιστική δράση για Μαρσιάλ.

Τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία την Τετάρτη 9 Ιουλίου (19.00 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τη βελγική FC Kortrijk στο ίδιο γήπεδο.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με το πόδι… στο γκάζι και στο 10ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Λιούμπιτσιτς (σουτ), μετά από ασίστ του Μάνταλου. Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 27′ ήρθε το 2-0. Πάλι από προσπάθεια του Μάνταλου και πάσα στον Ζίνι, ο τελευταίος πάτησε περιοχή, τροφοδότησε τον Πιερικό κι ο Αϊτινός σέντερ φορ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πριν κλείσει το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 44′ η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 3-0. Από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, η άμυνα απομάκρυνε και ο Περέιρα με δυνατό βολέ από το ημικύκλιο της περιοχής έδωσε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ ήταν και πάλι ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκειά του και στο 88′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0: Ο Βίντα πίεσε ψηλά και έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Σιμάνσκι έδωσε γρήγορα στον Μαρσιάλ, ο οποίος με τη σειρά του είδε τον Γκατσίνοβιτς και ο Σέρβος με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ μπήκε στη λίστα των σκόρερ.

Στο 90ό λεπτό, η Beerschot κατάφερε να μειώσει με τον Βάρκας, για το τελικό 4-1.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος (64′ Πενράις), Μουκουντί (64′ Βίντα), Ρέλβας, Ρότα (77′ Κοσίδης), Μάνταλος (64′ Σιμάνσκι), Λιούμπιτσιτς (64′ Γιόνσον), Περέιρα (64′ Γκατσίνοβιτς), Κοϊτά (74′ Καλοσκάμης), Ζίνι (64′ Κουτέσα), Πιερό (46′ Μαρσιάλ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *