ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μαγική κερκίδα με πρωτιά για την ΑΕΚ στην Ιταλία

Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της στον 9ο όμιλο της φάσης των «16» του Basketball Champions League, καθώς «λύγισε» με 83-82 από την Ντερτόνα στην Ιταλία με βολή του Μπαλντάσο σε «νεκρό χρόνο».

Αυτό όμως ουδόλως την… ενόχλησε, καθώς υπερασπίστηκε τη νίκη της με 7 πόντους στον πρώτο αγώνα με τους Ιταλούς (93-86) κι ακόμη κι αν ηττηθεί την επόμενη Πέμπτη (26/3, 19:30) απ’ τον Προμηθέα στην Πάτρα, έχει εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά στον 9ο όμιλο και το πλεονέκτημα έδρα στα play off προς το Final-4.

Μαγική κερκίδα από τους οπαδούς της ΑΕΚ που ταξίδεψαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να βρεθούν στο γήπεδο. Δίπλα στους Ενωσίτες και τα αδέρφια της Μαρσέιγ.

Η τετράδα των Κουζμίνσκας (21π.), Χαμπ (18π.), Χέιλ (19π.) και Γκόλντεν (14π., 8ρ.) έκανε τη… διαφορά για την Ένωση, που αν και πιέστηκε απ’ τους Ιταλούς και βρέθηκε να κυνηγάει ακόμη και διαφορά 11 πόντων, στην τελευταία περίοδο έφερε το ματς στα δικά της… μέτρα.

Η Ντερτόνα ξεκίνησε με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας στην πρώτη περίοδο και τον Γκόρχαμ μαζί με τον Βιτάλ να σκοράρουν από παντού και να της δίνουν μία μικρή, αλλά… αγχωτική διαφορά 6-7 πόντων. Η ΑΕΚ πήγε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 8 πόντους (45-37), με τους Ιταλούς να διατηρούν το ρυθμό τους και να κρατάνε το προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, η άμυνα της ΑΕΚ «έσφιξε» σαν… τανάλια του Ιταλούς, με τον Χέιλ να βάζει μπροστά τους «κιτρινόμαυρους» με 4 πόντους (76-80) στο 1’04’’ πριν το φινάλε.

Η Ντερτόνα ξαναμπήκε στο ματς και προσπάθησε να το στείλει στην παράταση για να έχει άλλη μία ευκαιρία να διεκδικήσει τη διαφορά που έψαχνε, όμως ο Μπαλντάσο… ευστόχησε στην πρώτη βολή που εκτέλεσε στο 1’’ πριν το τέλος και έδωσε μία νίκη γοήτρου στην ομάδα του και την πρωτιά στην ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 45-37, 68-61, 83-82.

ΝΤΕΡΤΟΝΑ (Βάλτερ Ντε Ραφαέλε): Ζερίνι 2, Βιτάλ 14 (2), Κούζι 12 (1), Γκόρχαμ 16 (1), Κάντι 7 (1), Ντενέγκρι, Μπαλντάσο 7, Καμαγκατέ 4, Μπιλίγκα 10, Σεβερίνι, Τζόσοβιτς, Γουίμς 11 (3).

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Σκορδίλης, Χαμπ 18 (4), Καράμπελας, Φλιώνης, Μπράις 2, Κουζμίνσκας 21 (2), Νετζήπογλου 4, Ομπιέσιε 4, Κουζέλογλου, Αρσενόπουλος, Γκόλντεν 14, Χέιλ 19 (3).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *