ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η θέση της οικογένειας του Μιχάλη Κατσούρη για την υπόθεση δολοφονίας του γιου της που μπήκε στο αρχείο!

Η ντροπιαστική απόφαση να μπει στο αρχείο η ποινική δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τις ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων της Ελληνικής Αστυνομίας (επιχειρησιακά υπεύθυνοι, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ) στη μη αποτροπή της συμπλοκής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με οπαδούς της ΑΕΚ που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της Ένωσης, Μιχάλη Κατσούρη έφερε την αντίδραση της οικογένειας.

Με δελτίο τύπου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο AEK24HOURS η οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη σημειώνει:

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι οι ελληνικές αρχές ήταν ενημερωμένες προ 10ημέρου για την προσέλευση των περίπου 150-200 Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι ανενόχλητοι έφτασαν στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας και τα ΜΜΜ και επιτέθηκαν σε μια πλατεία κατάμεστη από κόσμο στις 10 το βράδυ της 8ης Αυγούστου 2023, με αποτέλεσμα ο δικός μας άνθρωπος που βοηθούσε πάντα τους αδύνατους να μείνει και να παλέψει για να προστατεύσει ότι μπορούσε. Ο Μιχάλης δολοφονήθηκε.

Δεν οργανώθηκε καμία επιχείρηση για την προστασία των πολιτών και την αποτροπή της επίθεσης των Κροατών χούλιγκαν, απεναντίας δεν έγινε καμία σχετικά προσπάθεια, οι εντολές των ανωτέρων αφορούσαν στην απλή παρατήρηση της καταδρομής. Η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι μετά απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία αξιόποινη πράξη για τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων και τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς στους οποίους εμπιστευτήκαμε την προστασία μας, οι πολίτες της χώρας, ξεχνώντας βέβαια ότι οι υψηλά ιστάμενοι δεν έχουν ευθύνη μόνο για αυτά που πράττουν αλλά ίδια ευθύνη έχουν και για αυτά που δεν πράττουν. Η υπόθεση με απόφαση ανώτατων δικαστικών και εισαγγελέων μπήκε στο αρχείο. Καμία ευθύνη για την πολιτεία.

Για εμάς δεν υπάρχει απλά παράβαση καθήκοντος αλλά παντελής παράλειψη καθήκοντος των αρμόδιων διευθύνσεων και των ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων.

Αυτή δυστυχώς είναι η ανεξάρτητη αρχή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Συλλυπούμαστε θερμά και συμπονάμε τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη.

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσούρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *