AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βασικός και αριστερό εξτρέμ ο Κάλενς στη νίκη του Περού (video)

Σε μια τελείως διαφορετική θέση από αυτήν που τον έχουμε συνηθίσει αγωνίστηκε ο Αλεξάντερ Κάλενς στη νίκη του Περού επί της Ουρουγουάης. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ στη νίκη με 1-0 της εθνικής του ομάδας στη Λίμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Περού, ο Φοσάτι, δοκίμασε τον στόπερ της Ένωσης στο αριστερό άκρο της επίθεσης και, πράγματι, εκεί αγωνίστηκε ο Κάλενς. Στο 72ο λεπτό έγινε αλλαγή, λόγω ενοχλήσεων.

Από τα πρώτα λεπτά, οι Ουρουγουανοί θέλησαν να ελέγξουν το τέμπο του ματς, με τους γηπεδούχους να μένουν πίσω και να τους περιμένουν. Παρά το μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας, η Ουρουγουάη δεν δημιούργησε ευκαιρίες, μιας και ήταν αναποτελεσματική στο επιθετικό της τρίτο. Μια κεφαλιά του Νούνιες, πριν το πρώτο τέταρτο του ματς, ήταν η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων, στο πρώτο 30λεπτο, ενώ, το σουτ του Βαλβέρδε ήταν η μοναδική στιγμή, στο πρώτο μέρος, που απείλησε η ομάδα του Μπιέλσα. Το μακρινό σουτ του Σέρχιο Πένια, που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Ροσέτ, η μόνη αξιοσημείωτη ευκαιρία του Περού στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Φακούντο Πελίστρι του Παναθηναϊκού πέρασε στο ματς, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως οι Ουρουγουανοί εξακολουθούσαν να μην μπορούν να απειλήσουν, έχοντας μόλις ένα σουτ στον στόχο, μέχρι το 80ο λεπτό. Οι Περουβιανοί άρχισαν να έχουν αυτοπεποίθηση, ανέβασαν τις γραμμές τους πιο ψηλά και, στο 88′, πέτυχαν το γκολ της νίκης. Η κεφαλιά του Μιγκέλ Αραούχο χάρισε το πρώτο τρίποντο στο Περού, σε αυτή την προκριματική φάση, με την Ουρουγουάη να ελπίζει σε καλύτερη εμφάνιση, όταν θα υποδεχτει, σε λίγες ημέρες, το Εκουαδόρ.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Μιγκέλ Αραούχο, Ζαμπράνο, Έιμπραμ, Πόλο, Κάλενς (72′ Κίσπε Κόρντοβα), Πένια (90′ Γκάρσες), Καστίγιο, Σόνε (82′ Αρτσιμπάουντ) Φλόρες (71′ Ρέινα), Άλεξ Βαλέρα (82′ Ράμος).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Γκιγιέρμο Βαλέρα, Ουγκάρτε, Μπουένο, Νάντες (90′ Ροντρίγκες), Βαλβέρδε, Φονσέκα, Ντε Αρασκαέτα, Μαξιμιλιάνο Αραούχο, Νούνιες, Ολιβέρα (46′ Πελίστρι).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *