AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μικρό προβάδισμα νικών η ΑΕΚ στις Σέρρες

Οι δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις στο περσινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν ισόπαλες. Στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον Α’ Γύρο έμειναν στο 1-1 και στις Σέρρες για τον Β’ Γύρο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2.

Η προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2010-11, όταν οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-0 εντός έδρας και 3-1 στις Σέρρες.

Τα τρία από τα έξι τελευταία τους παιχνίδια και στις δύο έδρες για το πρωτάθλημα έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία, αφού ο Πανσερραϊκός είχε αποσπάσει 0-0 στις 15 Νοεμβρίου 2008 στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Συνολικά έχουν βρεθεί για το πρωτάθλημα 25 φορές με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό και από τις πρώτες αναμετρήσεις τους η ομάδα των Σερρών είχε χτίσει μια παράδοση, στην οποία δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα της ως γηπεδούχος, ενώ στα πρώτα έντεκα είχε δύο ήττες.

Από τη σεζόν 1977-78 η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της και επικράτησε στα οκτώ από τα 14 ματς που έδωσαν στις Σέρρες και αντέστρεψε τις ισορροπίες.

Το πιο συχνό σκορ βέβαια μεταξύ τους είναι το 1-1 που έχει παρουσιαστεί πέντε φορές και ακολουθούν οι νίκες της ΑΕΚ με 1-0 και του Πανσερραϊκού με 2-0 που έχουν από τέσσερις εμφανίσεις.

Η ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ είναι με 5-1 στις 8 Μαρτίου 2009 με τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο να σημειώνουν από δύο τέρματα και το άλλο να έρχεται από τον Σκόκο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ

25 ΑΓΩΝΕΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

7 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 23-28

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *