AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Και τώρα τι γίνεται;

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν βαθμό απέναντι στον Πανσερραϊκό, ο οποίος αγωνιζόταν σχεδόν για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Αντίθετα ηττήθηκε με 1-0 και αγνοεί τη νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Από τον Μάρτη του 199ι είχαν οι Σερραίοι να κερδίσουν την Ένωση.

Σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους, η οποία ήταν η πρώτη στην έδρα τους για φέτος. Από την πλευρά τους, οι κιτρινόμαυροι εμφανίστηκαν γι΄ άλλη μια φορά αναποτελεσματικοί και γνώρισαν τη δεύτερη ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Με τις δύο ομάδες να «ψάχνονται» στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 21΄ που καταλόγισε από υπόδειξη του VAR o Τσιάρας, σε τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Ο πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Στρακόσα κι άνοιξε το σκορ στο 23΄ με το πέμπτο τέρμα του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια και συνολικά έκτο, φτάνοντας τον Μορόν στην πρώτη θέση.

Η χαρά των Σερραίων, ωστόσο, κράτησε λίγο, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα η αρχική κίτρινη κάρτα στον Τέρζιτς για μαρκάρισμα στον Λαμέλα αναβαθμίστηκε σε κόκκινη, ξανά με on field review. Κι ενώ η Ένωση ακόμα δεν είχε συνέλθει από το 0-1, στο 34΄ έλειψε μόνο η τύχη από τον Μπετανκόρ για να διπλασιάσει, καθώς το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.

Από το σημείο εκείνο και ύστερα η συνάντηση μετατράπηκε σε μονόλογο και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό των γηπεδούχων. Στο 35΄ ο Γκουγκεσασβίλι έκανε φανταστική απόκρουση σε σουτ του Λαμέλα μέσα από την περιοχή και στο 43΄ η κεφαλιά του Πιερό έφυγε λίγο άουτ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Αλμέιδα να επιτίθενται κατά κύματα κι εκείνους του Φεράντο να αμύνονται μαζικά.

Ο τεχνικός της Ένωσης πέρασε Πινέδα και Μαρσιάλ αποσύροντας Μουκουντί και Χατζισαφί κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του και στο 51΄ ο Γκουγκεσασβίλι πρόλαβε τον Περέιρα. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν ασφυκτικά, έφτασαν το 72% σε κατοχή αλλά κλασική ευκαιρία δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν.

Στο 73΄ ο Μαρσιάλ μπήκε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο αλλά ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία, ενώ ο ίδιος είχε μια κεφαλιά μόλις άουτ στο 81΄ και στο επόμενο λεπτό ο Μαρσιάλ τελείωσε άσχημα τη φάση.

Η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 85ο λεπτό, όταν στην προσπάθεια του Πιερό ο Γκουγκεσασβίλι βρήκε την μπάλα, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Στο 88΄ ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση, σε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, αυτή τη φορά, ενώ στο 90΄+3 στην κεφαλιά Βίντα η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή!

Στο τέλος δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Πινέδα μετά από κλωτσιά του Στάικου, αλλά ο Τσιάρας και το VAR δεν… είδαν τίποτα!

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75΄ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75΄ Κάπτουμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46΄ Καρασαλίδης), Τομάς (90΄ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75΄ Σαλαζάρ).

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46΄ Πινέδα), Χατζισαφί (57΄ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70΄ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70΄ Ελίασον), Πιερό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *