AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Χαβιέρ Ριμπάλτα: Ο εκλεκτός για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Κονέ. Για την ακρίβεια τον είχε έτοιμο εδώ και μέρες. Ο λόγος για τον Χαβιέρ Ριμπάλτα, ο οποίος έχει ένα πολύ σημαντικό βιογραφικό στο χώρο του ποδοσφαίρου και σε ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το πέρασμά του από Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζενίτ, Πάρμα και Μαρσέιγ από διαφορετικά πόστα, ενώ είχε αρχίσει την καριέρα του σαν σκαουτ σε Τορίνο και Μίλαν.

Ο 44χρονος Ισπανός ξεκίνησε ως scout από την Τορίνο το 2008 όπου έμεινε για ένα χρόνο και έπειτα μετακόμισε στο Μιλάνο όπου έμεινε έως το 2011.

Ανέλαβε chief scout στην Νοβάρα όπου έμεινε για ένα χρόνο για να μεταβεί στο Τορίνο αυτή τη φορά για λογαριασμό της Γιουβέντους από το ίδιο πόστο!

Στη Μεγάλη Κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου έμεινε έως το 2017 όταν και ανέλαβε chief scout της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ακολουθήσει ένα χρόνο μετά η ανάληψη της θέσης του αθλητικού διευθυντή στην Ζενίτ για τρία χρόνια (από το 2018 έως το 2021).

Το 2021 πήγε στην Πάρμα και το επόμενο καλοκαίρι μετακόμισε στην Μασσαλία όπου έμεινε έως τα μισά της περασμένης σεζόν και το …ντου των οπαδών της Μαρσέιγ προς όλους για την κάκιστη πορεία της γαλλικής ομάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βαρκελώνη, ο Χαβιέρ Ριμπάλτα ήρθε στην Ελλάδα κάτω από άκρα μυστικότητα εδώ και μέρες. Ενημερώθηκε για τους πάντες και τα πάντα, γνώρισε τον Ματίας Αλμέιδα και σήμερα βρέθηκε για πρώτη φορά στα γραφεία της ΠΑΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *