AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γίναμε θέμα στην Ιταλία

Κάτι ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει αποκτήσει το 3,5% των μετοχών της Γιουβέντους, κάτι πως είναι πολύ κοντά και σε άλλο ποσοστό μετοχών άλλης μεγάλης ιταλικής ομάδας, έκαναν του γείτονες να ασχοληθούν με την ΑΕΚ και τις διαιτητικές σφαγές που πέρασε κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η ιστοσελίδα tuttomercatoweb, με αφορμή το γεγονός πως ο υπεύθυνος VAR Πάολο Βάλερι ειναι Ιταλός, καταγράφει τα εγκληματικά λάθη κατά της Ενωσης, τονίζοντας: «Η ΑΕΚ θύμα από τις αποφάσεις διαιτητών»!

Πιο αναλυτικά οι Ιταλοί κάνουν λόγο για «σκάνδαλο διαιτησίας» στην Super League εις βάρος της ΑΕΚ επισημαίνοντας: «Ξεσπάει το σκάνδαλο διαιτησίας και στην Ελλάδα: Το VAR (και ο Ιταλός Βαλέρι) στο στόχαστρο της κριτικής», αναφέρονται στα ρεπορτάζ των Ιταλών που μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν πως «ολόκληρος ο κόσμος είναι ίδιος. Οι διαιτητικές διαμάχες ξεσπούν σαν εστίες σε όλη την Ευρώπη και τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας.

Το θύμα αυτή τη φορά είναι η ΑΕΚ, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει δεχθεί κυριολεκτικά «βροχή» από αμφιλεγόμενες αποφάσεις των διαιτητών», συμπληρώνεται ακόμη στα δημοσιεύματα για να ακολουθήσει η ανάλυση των παιχνιδιών.

Οι Ιταλοί ξεκινούν με τα όσα έγιναν προ διακοπής στο Αγρίνιο. «Πριν δύο εβδομάδες συνέβη το πρώτο κραυγαλέο επεισόδιο: στο 24′ του αγώνα που χάθηκε από τον Παναιτωλικό, ο Τούκου Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος έχει μακρά θητεία στη Serie A της Ιταλίας, συγκρούεται με τον αντίπαλο τερματοφύλακα κατά την έξοδό του. Ο τερματοφύλακας τον κατατροπώνει, αλλά ο διαιτητής, προς έκπληξη όλων (ακόμη και των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας…), όχι μόνο δεν καταλογίζει πέναλτι, αλλά το VAR δεν τον καλεί καν για επανεξέταση», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ για να ακολουθήσει η αναφορά στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Νέα Φιλαδέλφεια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

«Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, προέκυψαν νέες διαμάχες, οι οποίες είναι πλέον οι επαναλαμβανόμενες αυτής της σεζόν και αφορούν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Ακόμη και η κοινή γνώμη στην Ελλάδα πήρε το μέρος της ΑΕΚ, επισημαίνοντας τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του διαιτητή», υπογραμμίζεται και σημειώνεται πως «ο πρόεδρος των διαιτητών, Στεφάν Λανουά, Γάλλος, δικαιολογήθηκε μετά τον αγώνα για τη σύγκρουση μεταξύ του Μπαμπά Ραχμάν και του Λεβί Γκαρσία. «Ο αμυντικός πρώτα αγγίζει την μπάλα και μετά τον γάμπα του επιθετικού», είπε, αν και οι εικόνες συνεχίζουν να αφήνουν σοβαρά ερωτηματικά στην ομάδα της πρωτεύουσας.

Ένα θέμα που κάνει θόρυβο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, καθώς οι διαιτητικές διαμάχες ξεσπούν παντού με μία λεπτομέρεια που αγγίζει και την Ιταλία. Ο υπεύθυνος VAR και αναπληρωτής επικεφαλής διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι ο Ιταλός Πάολο Βαλέρι, ο οποίος ορίζει το VAR στη Super League 1 και τους διαιτητές της SL2 (και πρόσφατα βρέθηκε στο Λισσόνι μαζί με τους Έλληνες VAR)».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *