AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στην ΑΕΚ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Εβελίνα Παπάζογλου (photos)

Με ιδιαίτερη χαρά η οικογένεια του υγρού στίβου της ΑΕΚ καλωσορίζει στην προπονητική της ομάδα την παγκόσμια πρωταθλήτρια Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και δύο φορές ολυμπιονίκη Εβελίνα Παπάζογλου.

Η Εβελίνα Παπάζογλου άρχισε να υπηρετεί το άθλημα που αγαπάει με πάθος από την τρυφερή ηλικία των 4 ετών ενώ από τα 12 της αποτέλεσε βασικό μέλος των Εθνικών μας ομάδων ούσα η μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια στην κατηγορία της Εθνικής Γυναικών.
Με παρτενέρ την Ευαγγελία Πλατανιώτη εκπροσώπησε τη χώρα μας στο αγώνισμα του ντουέτο σε δύο Ολυμπιάδες (Ρίο 2016 και Τόκιο 2021) καθιερώνοντας με τον τρόπο αυτό την Ελλάδα ως δύναμη στο άθλημα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης του παγκοσμίου αθλητικού χάρτη.

Αναρίθμητα κύπελλα και μετάλλια σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο αποδεικνύουν την τεράστια αξία της Εβελίνας και την καθιστούν ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες αθλήτριες παγκοσμίως.

Η αγάπη της προς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα προς το άθλημα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης καθώς και η αναζήτηση και κατάκτηση νέων στόχων ήταν τα χαρακτηριστικά που την ώθησαν να συνεχίσει την επιτυχημένη της καριέρα από άλλο πόστο, αυτό της προπονήτριας. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή υγρού στίβου της ΓΓΑ (προπονήτρια Α’ κατηγορίας για το άθλημα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης) και κάτοχος διπλώματος προπονητή στο άθλημα Cheerleading (Ομαδικού Αθλητικού Χορού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου ενώ ο αθλητισμός και οι προσωπικές της εμπειρίες ενέπνευσαν τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Η επιρροή της σοβαρότητας τραυματισμών στην συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση αθλητών υψηλού αγωνιστικού επιπέδου». Η αγάπη της και η αφοσίωσή της στο χώρο του αθλητισμού ήταν αυτά που την ώθησαν μετά την περάτωση των σπουδών της, να εξελίξει το θέμα της πτυχιακής της εργασίας σε ερευνητικό επίπεδο.

Εβελίνα σε καλωσορίζουμε στην ομάδα μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *