AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μαρσιάλ, ο “νέος Ανρί”, τα… ψυχολογικά του Μουρίνιο και η αποβολή λόγω Λαμέλα (video)

Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει με το τέλος μιας ανεκπλήρωτης υπόσχεσης. Για την ΑΕΚ μια κίνηση με τεράστιες προσδοκίες. Για τον Άντονι Μαρσιάλ ίσως είναι η ευκαιρία να βρει τον καλό του εαυτό.

Ο Γάλλος με ρίζες από τη Γουαδελούπη έφτασε από το Μονακό στο Μάντσεστερ το 2015 ως ένας από τους πιο περιζήτητους νεαρούς παίκτες στον πλανήτη. Ήταν μόλις 20 ετών και η μεταγραφή του είχε κοστίσει το απίθανο ποσό των 36.000.000 λιρών, το οποίο έφτασε με τα μπόνους στα 58.000.000 λίρες, σχεδόν 69.000.000 ευρώ. Ο Μαρσιάλ έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο!

Συστήθηκε με ένα γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ και έγινε ο αγαπημένος των φιλάθλων στο Ολντ Τράφορντ, όταν ο σύλλογος έψαχνε για τον πρώτο του σούπερ σταρ στη μετά τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή. Με 18 γκολ και 11 ασίστ σε 56 συμμετοχές, o Λουίς Φαν Χάαλ έτριβε τα χέρια του για τον Μαρσιάλ και οι φίλαθλοι έπιναν… μπίρα στο όνομά του. Κάποιοι έψαχναν από τότε να βρουν αν ήταν εξτρέμ ή σέντερ φορ. Ο ίδιος ο Φαν Χάαλ αλλά και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχουν πει ότι είναι “εννιάρι”.

H κόντρα του Μαρσιάλ με τον Μουρίνιο: “Είναι ψυχικά αδύναμος”

Ο Μαρσιάλ έγινε αναντικατάστατος στη Γιουνάιτεντ του Φαν Χάαλ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τον Μουρίνιο στον πάγκο. Ο απολογισμός του σε δυόμισι χρόνια με προπονητή τον Πορτογάλο ήταν 27 γκολ και 18 ασίστ σε 106 συμμετοχές. Όχι κακός, αλλά σίγουρα χειρότερος από το ξεκίνημα.

Οι Μουρίνιο και Μαρσιάλ δεν είχαν καλή σχέση. Ο Πορτογάλος είχε πει ότι ο νέος σταρ της ΑΕΚ ήταν ψυχικά αδύναμος και ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει μικρές ψυχολογικές αναποδιές. Τον Ιούλιο του 2018 η κόντρα τους κορυφώθηκε, όταν ο 23χρονος τότε Γάλλος αποχώρησε από την προετοιμασία στην Αμερική προκειμένου να παρευρεθεί στη γέννηση του παιδιού του, χωρίς να επιστρέφει μετά τον ερχομό της μικρής Σουάν στον κόσμο.

“Συγγνώμη, αλλά η οικογένειά μου θα είναι πάντα πρώτη”, είχε γράψει στα social media o Μαρσιάλ. Ο Μουρίνιο είχε απαντήσει μετά τη φιλική ήττα της Γιουνάιτεντ με 4-1 από τη Λίβερπουλ: “Περίμενε το μωρό και αφού γεννήθηκε το μωρό -όμορφο μωρό, γεμάτο υγεία, δόξα τω Θεώ- θα έπρεπε να είναι εδώ και δεν είναι”. Στον Μαρσιάλ επιβλήθηκε πρόστιμο, ο Μουρίνιο ζήτησε την πώλησή του και τάχθηκε υπέρ μιας συμφωνίας ανταλλαγής με τον Ιβάν Πέρισιτς της Ίντερ, κίνηση που δεν ενέκρινε η διοίκηση της Γιουνάιτεντ και αργότερα απέλυσε τον Πορτογάλο.

Αντονι Μαρσιάλ: Η σεζόν της εκτόξευσης και η ελεύθερη πτώση

Η σεζόν 2019-20 με προπονητή τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν η καλύτερη του Μαρσιάλ με 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Η επόμενη δεν ήταν ανάλογη. Αποβλήθηκε στην ήττα της Γιουνάιτεντ με 6-1 από την Τότεναμ, γιατί χτύπησε τον Έρικ Λαμέλα που θα βρει στην ΑΕΚ. Με μία ρήξη συνδέσμου στο γόνατο έχασε το υπόλοιπο της σεζόν.

Πλέον έγινε η πέμπτη επιλογή στην επίθεση της Γιουνάιτεντ, πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάρκους Ράσφορντ, Έντινσον Καβάνι και Μέισον Γκρίνγουντ. Τον Ιανουάριο του 2022 δόθηκε δανεικός στη Σεβίλη (12 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ). Η επόμενη σεζόν ξεκίνησε με τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, αλλά ολοκληρώθηκε με απολογισμό 29 συμμετοχές, 9 γκολ και 3 ασίστ. Η τελευταία του σεζόν ήταν και η χειρότερη με 19 ματς, 2 γκολ και 1 ασίστ σε 629 λεπτά.

Πηγή: Απογευματινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *