AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρόταση της ΑΕΚ για τον Φοφανά είναι τέτοια που μπορεί να “γλυκάνει” τον παίκτη και την Τσέλσι

Ο Ντατρό Φοφανά είναι πιο κοντά στις οικονομικές απαιτήσεις της ΑΕΚ όσον αφορά το ετήσιο συμβόλαιό του, αλλά θα πρέπει η Ένωση να πείσει την Τσέλσι να τον δώσει είτε ως δανεικό είτε ως μεταγραφή. Η πρόταση που έχουν καταθέσει οι κιτρινόμαυροι είναι τέτοια που μπορεί να “γλυκάνει” τον παίκτη και την αγγλική ομάδα.

Για το λόγο αυτό ο Παναγιώτης Κονέ βρέθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να προχωρήσει τη μεταγραφή του 21χρονου επιθετικού, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας. Ενός ποδοσφαιριστή που πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε στην πόρτα της ΑΕΚ, αλλά κάποιος του τον έκλεισε!

Στην Τσέλσι ο Φοφανά δεν υπολογίζεται από τον Μαρέσκα που γενικότερα θέλει να αδειάσει το μεγάλο ρόστερ που έχει να διαχειριστεί. Έφτασε μια ανάσα από Χόφενχαϊμ και Σάντερλαντ, αλλά οι συμφωνίες δεν προχώρησαν, ενώ παρότι υπήρξε ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του, τα μεγάλα παζάρια στην Ευρώπη έχουν κλείσει και ο 21χρονος επιθετικός φέρεται θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Πρόκειται για έναν παίκτη που οι Λονδρέζοι έδωσαν 12.000.0000 ευρώ για να τον αποκτήσουν το 2023 από τη Μόλντε, όπου έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Αγωνιστικά έχει εξαιρετικό πρώτο άγγιγμα της μπάλας και εκρηκτική ταχύτητα. Μπορεί να παίξει με την πλάτη στο τέρμα, να ελιχθεί και να εκτελέσει. Επίσης δεν υστερεί στις κεφαλιές και γενικά στις εναέριες μονομαχίες όχι λόγω του ύψους του (σ.σ.είναι 1,80 μ.) αλλά εξαιτίας της αθλητικότητάς του.

Είναι επιθετικός του κουτιού, όπου αν τροφοδοτηθεί μπορεί να δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα. Αν και τις τελευταίες δύο σεζόν μετρά συνολικά μόνο 11 γκολ συνολικά, παλαιότερα είχε περισσότερα (ιδιαίτερα στη Μόλντε). Το στυλ θυμίζει αρκετά στον Τίμο Βέρνερ της Λειψίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε παρουσια στην Πρέμιερ Λιγκ ως παίκτης της Τσέλσι και της Τότεναμ.

Ο Ντατρό Φοφανά παίρνει 2.000.0000 ευρώ τον χρόνο στην Τσέλσι. Ένα συμβόλαιο το οποίο μπορεί να του το προσφέρει και η ΑΕΚ μιας και είναι πιο κοντά στις οικονομικές δυνατότητές της.