AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Φραντζί Πιερό για την επίθεση (video)

Η υπόθεση του Ντατρό Φοφανά χάνει έδαφος κι εκείνη του Φραντζί Πιερό που είδε το φως της δημοσιότητας κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες όσον αφορά την υπόθεση επιθετικού.

Το όνομα του Αϊτινού φέρνει στην επιφάνεια δημοσίευμα του ισραηλινού One, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως ελληνική ομάδα  (χωρίς να ονομάζει την ΑΕΚ) έχει καταθέσει πρόταση ύψους 1.000.000 ευρώ για την απόκτησή του. Η περίπτωση του 29χρονου στράικερ είναι αρκετά πιο εύκολη σε σχέση με αυτή του Φοφανά, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 ενώ η Μακάμπι Χάιφα (η οποία διατηρεί οψιόν ανανέωσης ως το 2026) έχει το περιθώριο να αποκτήσει παίκτη ως τις 18 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνονται οι μεταγραφές στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Ισραήλ, ο 29χρονος δεν θέλει να επιστρέψει στη χώρα λόγω της κατάστασης (παρότι αρχικά υπήρξαν συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του) και βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της ΑΕΚ, η οποία φέρεται να προσφέρει σε εκείνον συμβόλαιο ως το 2028 με ετήσιες απολαβές ύψους 1.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, επίκειται ραντεβού του εκπροσώπου του παίκτη με τους διοικούντες τη Μακάμπι Χάιφα ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς θα συμβεί, με τον ποδοσφαιριστή να βρίσκεται στην εθνική Αϊτής και να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του την Τρίτη (12πμ. ώρα Ελλάδας) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άγιο Μαρτίνο.

Ο υψηλόσωμος (1,94μ.) επιθετικός από την Αϊτή (30 συμμετοχές/21 γκολ) ανήκει στη Μακάμπι Χάιφα από το καλοκαίρι του 2022 και μετρά συνολικά 43 γκολ και 18 ασίστ σε 106 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα και ένα Super Cup.

Ο Πιερό είναι αρκετά γνώριμος στο ελληνικό κοινό καθώς έχει αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι του 2022 (είχε σκοράρει δύο γκολ στο Καραϊσκάκη) και στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν στη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο Αϊτινός που έχει και Αμερικανική υπηκοότητα είναι ένα κλασικό δυνατό φορ με έφεση στο σκοράρισμα και αξιόπιστο. Είναι αρκετά γρήγορος για το ύψος του στα πρώτα μέτρα και κρίθηκε ως μια σίγουρη επιλογή στην παρούσα φάση. Ειναι ψηλός, δυνατός με έφεση στο σκοράρισμα αλλά και με καλή υποδοχή και κράτημα μπάλας έξω απο την περιοχή. Επίσης τα καταφέρνει στο συνδυαστικό παιχνίδι σε μικρούς χώρους λόγω του εκτοπίσματος που έχει και της αρκετά καλής τεχνικής. Φυσικά το δυνατότερο του σημείο είναι μέσα στην περιοχή όπου με το ύψος του και τον όγκο του είναι κίνδυνος θάνατος για τις άμυνες, ψηλά με το εντυπωσιακό επιτόπιο άλμα του αλλά και χαμηλά αφού πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται από τα σέντερ μπακ λόγω σωματικής δύναμης και εκτοπίσματος.

Ο Πιερό είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αϊτης και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην χώρα του για τους αγώνες του Nations League. Μαλιστα σκόραρε στον προηγούμενο αγώνα όπου η Αϊτή νίκησε με 4-1 το Πουέρτο Ρίκο. Εχει 31 διεθνείς συμμετοχές και εχει πετύχει 22 γκολ με την Εθνική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *