AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για όσους δεν ξεχνούν τον Παντελή Καραγιάννη, εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ

Σαν σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 1900 γεννήθηκε στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης ο Παντελής Καραγιάννης ο οποίος ήταν ένας εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ και ο τελευταίος που απεβίωσε από την παρέα του 1924 σε ηλικία 97 ετών.

Έφηβος φόρεσε τη φανέλα της Πέρα Κλούμπ και έφυγε από την Κωνσταντινούπολη για να μην υπηρετήσει στον Τουρκικό στρατό. Σπούδασε μαγειρική υπήρξε μάγειρας πολλών επωνύμων και μιλούσε 6 γλώσσες, το επάγγελμα του το εξάσκησε μέχρι το 1968 που πήρε σύνταξη. Κατά τη διάρκεια της κατοχής ως αχθοφόρος με το καρότσι του μετέφερε ασύρματους σε στέκια της Αντίστασης.

Τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο γηροκομείο παρέα με τη γυναίκα και την κόρη του, Βασιλική. Το 1997 μετά από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ο Καραγιαννης έστειλε μια επιστολή στον ΣΚΑΙ με υστερόγραφο ο εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ.

Οι δημοσιογράφοι Κοκορίκος, Πρωτοσάλτε, Ευαγγελάτος και Μιχαηλίδης παρουσιάζουν στο ραδιόφωνο μια εκπομπή με τη συνέντευξη του, ανάμεσα σε άλλα ο Καραγιάννης δήλωσε “λαχταρώ να δω από κοντά την ΑΕΚ και μετά ας πεθάνω”.

Τον Οκτώβριο του 1997 η κόρη του Βασιλική ζήτησε από την ΠΑΕ βοήθεια για μια νοσοκόμα, απάντηση δεν πήρε ποτέ. Ωστόσο η επιθυμία να δει από κοντά την ΑΕΚ εκπληρώθηκε, όχι όμως από τη διοίκηση Τροχανά που του γύρισε την πλάτη, αλλά από ενέργειες δυο ενωσιτών του Σίμου Βαλσαμάκη και του Γιώργου Μπούρα ο ιδρυτής της ΑΕΚ είδε τον αγώνα ΑΕΚ-Ξάνθη και χειροκροτήθηκε από το κοινό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *