AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρικ Λαμέλα: Αυτά έκανε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (photo)

Η “πρώτη” επίσημη στην βασική εντεκάδα για τον Αργεντινό σταρ ήρθε στην 3η Αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πριν την εκκίνηση του χθεσινού αγώνα , μετρούσε 15′ λεπτά στον αγώνα με τον ΟΦΗ και 38′ λεπτά στον αγώνα με την Λαμία όπου έδωσε και την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης με τον Μουκουντι.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ήρθε η στιγμή για να πάρει φανέλα βασικού.

Χρησιμοποιήθηκε σαν δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Λιβαι Γκαρσία, κάτι σαν “ψευτοδεκαρι” μέχρι το 74′ λεπτό και την είσοδο του Πινέδα και την ταυτόχρονη αποχώρηση του Ελιασον, όπου μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης μέχρι και το 81′ λεπτό όπου και αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντες.

Όπως μπορούμε να δούμε στο γράφημα και στο heat map, κινήθηκε λίγο πιο ψηλά από τον Λιουμπισιτς καλύπτοντας όλο τον χώρο του άξονα, πάτησε ελάχιστα περιοχή – λιγότερο από όσο ο Λιουμπισιτς που έπαιξε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια σε αυτή την θέση – προσπαθούσε να παίξει γρήγορα δίχως να ” ταλαιπωρεί “την μπάλα, σε έναν αγωνιστικό χώρο που είναι ότι χειρότερο για παίκτες με την κλάση και την ποιότητα του Αργεντινού. Υπήρξαν περιπτώσεις που δεν μπορούσε να κοτρολαρει την μπάλα διότι αναπηδουσε παραπάνω από το κανονικό.

Είχε κάποια ζήτημα στο τακτικό κομμάτι όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία καθώς δεν χαμήλωνε αρκετά για να βοηθήσει στην κάλυψη χώρων και να βοηθήσει τα άλλα δύο χαφ τους Σιμανσκι και Λιουμπισιτς. Παρόλα αυτά τα προσωπικά του μαρκαρίσματα ήταν με ένταση, εξ ού και η κίτρινη κάρτα που πήρε που παρεμπιπτόντως είναι η δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος βρήκε καλύτερα “πατήματα” συνεργάστηκε καλύτερα , όπως και όλη η ομάδα, είχε καλύτερη ισορροπία στις δύο φάσεις του παιχνιδιού κάνοντας ένα σχετικά καλό παιχνίδι.

Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και φαίνεται σε κάθε άγγιγμα της μπάλας. Είναι δεδομένο ότι παιχνίδι με παιχνίδι γνωρίζοντας καλύτερα και τους συμπαίκτες του, μπορεί να γίνει κομβικός παίκτης για αυτό που θέλει να παίξει ο Ματίας Αλμέιδα καθώς οι ρόλοι είναι πλέον ξεκάθαροι.

Οι αριθμοί του στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό

48 επαφές με την μπάλα
71% ακρίβεια μεταβιβάσεων με 25/35
1 key pass
4/5 επιτυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις
3/10 κερδισμένες μονομαχίες
2 κερδισμένα φάουλ

Πηγή: AEK Analysis