AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν το βάζει κάτω η ΑΕΚ για Φοφανά

Όσο περνούν οι μέρες τόσο πιέζονται οι άνθρωποι της ΑΕΚ να αποκτήσουν επιθετικό. Ο Ματίας Αλμέιδα το ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως η ομάδα παλεύει για την απόκτηση φορ μετά το διπλό στη Λιβαδειά.

Ο Φοφανά είναι ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών που οι κιτρινόμαυροι θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα. Ωστόσο σήμερα μάλιστα υπήρξε δημοσίευμα από την Αγγλία που έκανε λόγο για απόρριψη της πρότασης δανεισμού που είχε καταθέσει η ΑΕΚ. Όμως η Ένωση θέλει τον 21χρονο στράικερ με κανονική μεταγραφή.

Για το λόγο αυτό ο Παναγιώτης Κονέ βρέθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να προχωρήσει τη μεταγραφή του 21χρονου επιθετικού, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας. Ενός ποδοσφαιριστή που πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε στην πόρτα της ΑΕΚ, αλλά κάποιος του την έκλεισε!

Στην Τσέλσι ο Φοφανά δεν υπολογίζεται από τον Μαρέσκα που γενικότερα θέλει να αδειάσει το μεγάλο ρόστερ που έχει να διαχειριστεί. Έφτασε μια ανάσα από Χόφενχαϊμ και Σάντερλαντ, αλλά οι συμφωνίες δεν προχώρησαν, ενώ παρότι υπήρξε ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του, τα μεγάλα παζάρια στην Ευρώπη έχουν κλείσει και ο 21χρονος επιθετικός φέρεται θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Πρόκειται για έναν παίκτη που οι Λονδρέζοι έδωσαν 12.000.0000 ευρώ για να τον αποκτήσουν το 2023 από τη Μόλντε, όπου έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσβεση του ποσού αυτού. Να πάρουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των προαναφερθέντων χρημάτων και να κρατήσουν επίσης ποσοστό μεταπώλησης.

Αγωνιστικά έχει εξαιρετικό πρώτο άγγιγμα της μπάλας και εκρηκτική ταχύτητα. Μπορεί να παίξει με την πλάτη στο τέρμα, να ελιχθεί και να εκτελέσει. Επίσης δεν υστερεί στις κεφαλιές και γενικά στις εναέριες μονομαχίες όχι λόγω του ύψους του (σ.σ.είναι 1,80 μ.) αλλά εξαιτίας της αθλητικότητάς του.