AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τους 30 φορ στον “παστελωτή” Φραντζί Πιερό

Ο κόσμος της ΑΕΚ περίμενε Φοφανά ή Μαρσιάλ και τελικά βλέπει πως λόγω των χειρισμών των ανθρώπων του μεταγραφικού σχεδιασμού καταλήγει στον Φραντζί Πιερό. Έναν “παστελωτή” χαμηλότερης οικονομικής αξίας από τους στράικερ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ θυμίζουμε πως και ο Ματίας Αλμέιδα είχε “τσεκάρει” 30 φορ.

Σίγουρα όταν διαβάζεις για παίκτες αξίας 10 και 15 εκατ. ευρώ και τελικά καταλήγεις σύμφωνα με τους ισραηλινούς στον 29χρονο φορ της Μακάμπι Χάιφα με 1.000.000 ευρώ η διαφορά είναι τεράστια. Όμως τα χρονικά περιθώρια στένεψαν για τα καλά. Ο χρόνος πίεζε την ΑΕΚ η οποία έπρεπε να κάνει μεταγραφή επιθετικού. Έτσι κατέληξε στον Πιερό. Έναν παίκτη που βρίσκει δίχτυα και με τη σωματοδομή του (ύψους 1,94 μ.) μπορεί να απασχολεί δύο αμυντικούς. Ωστόσο η επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ δεν είναι και η καλύτερη θυμίζοντας εποχές Δημήτρη Μελισσανίδη και τακτική έσοδα – έξοδα.

Ο Πιερό θα κοστίσει 2,5 με 3 εκατομμύρια αγορά (περίπου + 1/3 των χρημάτων που είχε εισπράξει από την πώληση του Πόνσε στις ΗΠΑ) έχει χρηματιστηριακή αξία 3.000.000 και έρχεται με 1.000.000 ευρώ (αυτό γράφουν οι ισραηλινοί) ή 800.000 ευρώ (σύμφωνα με ελληνικές πηγές).

Αντίθετα η Φοφανά, Μαρσιάλ και Ορμπάν είχαν οκταψήφιες χρηματιστηριακές αξίας από 10 έως 15 εκατομμύρια και μίνιμουν τριπλάσια με τετραπλασια κασέ, ενώ ειδικά για τους Φοφανά/Ορμπάν έπρεπε να πληρωθούν transfer fee από 8.000.000 ευρώ και πάνω ενώ ο Μαρσιάλ έφτανε να ζητάει signing bonus 4.000.000 ευρώ από τον Μάριο Ηλιόπουλο.

Ο Πιερό όπως μας τονίστηκε έρχεται ως back up του Λιβάι Γκαρσία χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να τον ξεπεράσει. Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα συνθέσει ένα επιθετικό δίδυμο από την Καραϊβική, ενώ ο στόχος είναι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα όπως κάνει τόσο με την Μακάμπι όσο και με την εθνική Αϊτής. Φυσικά η μεταγραφή που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες πήρε τη συγκατάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Τέλος να πούμε πως η μεταγραφή του Πιερό μπορεί να μην είναι η τελευταία για την ΑΕΚ. Η ομάδα αν βρεθεί κάτι αξιόλογο από τους ελεύθερους στην αγορά μπορεί να προσθέσει έναν ακόμα στο ρόστερ αλλά μεγαλύτερου ονόματος. Συζητιέται αυτό και κρατήστε το…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *