AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αλμέιδα: Οι παίκτες έκαναν μεγάλο ματς

Σαφώς προσγειωμένος και με πίστη στη δουλειά του, εμφανίστηκε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου που αποθέωσε την ΑΕΚ, τον Βίντα, τον Κάλενς, τον Πήλιο και τον Πιερό.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου είπε:

Για το παιχνίδι και το ξέσπασμά του στο τέλος του αγώνα. Αν ένιωσε μία ανακούφιση για τη νίκη κι αν είδε την ομάδα να βγάζει πράγματα που θέλει στο παιχνίδι της;

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Πιστεύω ότι ήταν καλό το παιχνίδι. Παίξαμε καλά. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος, δεν έχω κάποια… ανακούφιση. Δουλεύω κάθε μέρα. Αφιερώνω πολύ χρόνο. Άλλες φορές τα πράγματα βγαίνουν καλά, άλλες έτσι κι έτσι, αλλά με μία νίκη δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα κάτι διαφορετικό, γιατί θα έμπαινα σε ένα σύστημα που κυνηγάς την επιτυχία και δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε ένα ντέρμπι. Αυτό».

Πού κρίθηκε το αποψινό παιχνίδι για την ΑΕΚ;

«Πιστεύω ότι πάντα προσπαθούμε να παίξουμε έναν ίδιο τρόπο. Να είμαστε επιθετική ομάδα, που παίρνει ρίσκα, που επιμένει και βλέπει πως παίζει ο αντίπαλος. Έχω δει και σε άλλα παιχνίδια καλά πράγματα κι άλλα που πρέπει να διορθωθούν. Αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή κι αυτό θα συμβαίνει πάντα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος».

Πώς νιώθει πoυ ο Πιερό «έδεσε» με την ομάδα τόσο γρήγορα;

«Πρώτα απ’ όλα είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για την ομάδα και τον κόσμο. Το γκολ του Πιερό έδωσε ευτυχία. είναι δυο εβδομάδες μαζί μας εδώ. Έχουμε τροποποιήσει κάποια πράγματα για να μπούμε στο δικό του τρόπο παιχνιδιού. Οι παίκτες εχουν καταλάβει σε πολύ καλό σημείο τη δουλειά που έχουμε κάνει αυτές τις ημέρες. Ως προπονητής πρέπει να δίνεις εργαλεία στους παίκτες. Είναι λίγο καιρό μαζί μας. Μπορεί κάποιοι παίκτες να είναι όλη τους τη ζωή σε μια ομάδα και να μην σκοράρουν σε ντέρμπι. Και απόψε έκανε το ντεμπούτο του με ένα υπέροχο γκολ. Και δεν ήταν μόνο το γκολ, αλλά και όλα όσα έδωσε. Είναι πολύ δύσκολο ένα τέτοιο κορμί να κινείται 98 λεπτά. Έδωσε και την ψυχή του. Η λειτουργία ως ομάδα μας κάνουν χαρούμενους».

Για το αμυντικό πλάνο της ΑΕΚ που ήταν διαβασμένο και απέναντι σε Ιωαννίδη και Τετέ;

«Πάντα προσπαθούμε να αναλύσουμε τους αντιπάλους. Απόψε οι παίκτες έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Είναι δυο παίκτες με ποιότητα, που δημιουργούν κίνδυνο και είναι ψηλά στην ιεραρχία. Για μένα ο Ιωαννίδης είναι από τους καλύτερους παίκτες στη χώρα. Τον μάρκαρε ένας παίκτης που λέγεται Βίντα και έχει παίξει σε Μουντιάλ. Που έχει ένα μετάλλιο σε τελικό Μουντιάλ. Άρα κάτι πρέπει να έχει αυτός ο παίκτης και σήμερα μαζί με τον Κάλενς έδειξαν σε τι επίπεδο βρίσκεται. Επίσης ο Πήλιος αντέδρασε απέναντι στον Τετέ κι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε ένα παιχνίδι όπως το αποψινό».

Για τις απουσίες της ΑΕΚ και σε τι επίπεδο βρίσκεται τώρα η ομάδα με βάση όσα θέλει ο ίδιος. Επίσης, για τα πρώτα λεπτά με τη στάση του διαιτητή και με τις κίτρινες κάρτες που της έβγαλε ο Γερμανός;

«Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα υπάρχουν παίκτες σε φάση αποκατάστασης. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τους περισσότερους διαθέσιμους. Όσον αφορά τον Μαρσιάλ θα χρειαστεί λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και ελπίζουμε να συμβεί σύντομα. Κυρίως στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Όταν ήρθε στις τρεις ημέρες είχε εμετούς και πρόβλημα με το στομάχι του. Δεν μπόρεσε να προπονηθεί. Για τη διαιτησία δεν μιλάω. Μακάρι να μη χρειαστεί να μιλήσω όλη τη σεζόν. Η διάθεσή μου είναι να μη μιλάω για τη διαιτησία».

Τι έκαναν απόψε οι παίκτες της ΑΕΚ που δεν έκαναν στον αγώνα με την Καλλιθέα;

«Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι που υπάρχει δυναμική. Ένα παιχνίδι που είναι δύσκολο να επαναλάβεις κάποιες ενέργειες, στρατηγική, κινήσεις και πολλά ακόμη πράγματα. Γι’ αυτό και είναι τόσο όμορφο. Κάθε μέρα μας εκπλήσσει. Είμαστε άνθρωποι που το βλέπουμε με θετικό πρόσημο, αν και ξέρουμε ότι δεν μας βγαίνουν όλα τα πράγματα. Είναι δύσκολο να παίξεις ένα παιχνίδι και να το ξαναπαίξεις μετά με τον ίδιο τρόπο. Θα σας εξηγήσω: αν εσείς καθίσετε να εξετάσετε τα δυο παιχνίδια σε βάθος, είναι ότι ο προηγούμενος αντίπαλος έπαιξε διαφορετικά από τον αποψινό. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και σήμερα η διαφορά βρίσκεται στα γκολ. Αν το ματς απόψε τελείωνε 0-0 θα ήταν ισοδύναμο. Προφανώς εκεί υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το προηγούμενο δεν ήταν ντέρμπι. Αυτό που θέλει πάντα κάποιος είναι οι παίκτες να αντιδρούν και να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο είτε παίζουν με το παιδί τους, είτε με τους φίλους τους, είτε μεταξύ τους, είτε παίζουν ένα ντέρμπι. Όταν εμείς οι προπονητές καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκέφτονται τότε οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Τρία χρόνια τώρα η ομάδα μας είναι ανταγωνιστική. Και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Σίγουρα το επόμενο παιχνίδι θα είναι διαφορετικό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *