AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προσγειωμένη και σοβαρή για το πρώτο βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ κόντρα στη Νόα

Τα λόγια του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου αποτυπώνουν το πως θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ το σημερινό (19:00, Cosmote Sports 1) παιχνίδι με αντίπαλο τη Νόα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου έκανε λόγο για δύο τελικούς. «Είναι δύο τα παιχνίδια. Δυο τελικοί, γιατί όποιος θέλει να συνεχίσει πρέπει να περάσει αυτά τα ματς. Και όπως πάντα σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι» ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός κόουτς καλείται να διαχειριστεί τις απουσίες των τραυματιών Γιόνσον και Μπρινιόλι, καθώς και αυτήν του Οντουμπάτζο που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας και ακόμα δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Αντίθετα στη διάθεση του Αλμέιδα είναι οι Περέιρα και Λαμέλα που δεν αποκλείεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως επίσης και οι Τσούμπερ, Ελίασον και Γαλανόπουλος.

Η ΑΕΚ καλείται να φανεί προσγειωμένη και σοβαρή απέναντι στην ομάδα της Αρμενίας, η οποία μπορεί να ιδρύθηκε μόλις το 2017 αλλά κατάφερε γρήγορα να εδραιωθεί στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Η ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τις 15 Αυγούστου στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ελπίδα να πανηγυρίσουμε την πρόκριση που θα μας φέρει αντιμέτωπους με τον νικητή του ζευγαριού Ρουζομπερόκ ή Χάιντουκ Σπλιτ στα playoffs. Υπενθυμίζεται πως αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της ΑΕΚ με σύλλογο από την Αρμενία.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να μην άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο θα πορευτεί σε σίγουρα μονοπάτια για την αρχική 11άδα. Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Στρακόσα. Στην τετράδα της άμυνας θα είναι οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί. Στη μεσαία γραμμή οι Σιμάνσκι, Λιούμπιτσιτς, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, με τον Μάνταλο ή τον Τσούμπερ να αγωνίζεται πίσω από τον Λιβάγι Γκαρσία. Φυσικά δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις και οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Καστράτι (Κόσοβο)
Βοηθοί: Τζεκίρι, Σακιράκα (Κόσοβο)
4ος: Αγέτι (Κόσοβο)
VAR: Σάλα, Χισένι (Κόσοβο)