AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΑΕΚ κοιτάζει σέντερ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς (video)

Η φετινή μπασκετική ΑΕΚ έχει βάλει τον πήχη ψηλά όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ. Μάκης Αγγελόπουλος και Ντράγκαν Σάκοτα είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα.

Για το λόγο αυτό κοιτάζουν περιπτώσεις από αθλητές που έχουν εμπειρία τόσο από την Ευρώπη όσο και από το ΝΒΑ. Ένας εξ αυτών είναι ο ΡαϊΚουάν Γκρέι στη θέση “5” ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Γκρέι επιλέχθηκε στο νο.58 του NBA Draft το 2021 από τους Μπρούκλιν Νετς και έχει αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι με την ομάδα του Μπρούκλιν, ενώ την περασμένη σεζόν βρέθηκε στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Εκτός από τα 3 παιχνίδια με τους Σπερς, ο 25χρονος σέντερ έχει παίξει και στην G-League με τους Austin Spurs, όπου σε 31 παιχνίδια μέτρησε 17,6 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ και 59,1% στα σουτ εντός πεδιάς.

Διακρίνεται για τα αθλητικά προσόντα του και την εξαιρετική επαφή που έχει με το αντίπαλο καλάθι, γεγονός για το οποίο ο Ντράγκαν Σάκοτα τον τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας για την περίπτωση του αθλητικού ψηλού που θέλει ενόψει της νέας σεζόν. Είναι παίκτης με μεγάλο άνοιγμα χεριών, αλλά και υψηλό potential, κάτι που κάνει την περίπτωσή του να ξεχωρίζει.