AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Έκανε ό,τι μπορούσε

Την ήττα με 3-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Ντάιμοντ Λιντζ στην πρεμιέρα του 6ου Προκριματικού Ομίλου του UEFA Futsal Champions League.

Οι Πρωταθλητές τα έδωσαν όλα κόντρα σε μία πολύ ισχυρή ομάδα, κοίταξαν στα μάτια τους Αυστριακούς και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια σίγουρα θα είχαν κερδίσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν χρόνο για… δάκρυα, καθώς αύριο (22/08, 18:00) αντιμετωπίζουν την κυπριακή ΑΕΛ για τη 2η αγωνιστική. Οι Κύπριοι επικράτησαν με 4-1 της Αμπερντίν στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου.

Αγωνιστικά, ο Άγγελος Εμμανουηλίδης ξεκίνησε με τους: Αρώνη, Πάις, Μουτσάτσα, Μάνο, Ζοαζίνιο.

Με τους Ζοαζίνιο και Μουτσάτσα η ΑΕΚ απείλησε στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως απέναντί τους βρέθηκε μία πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Η ΑΕΚ στεκόταν καλά στο παιχνίδι και ο Αρώνης όποτε χρειάστηκε πραγματοποίησε πολύ καλές επεμβάσεις. Ωστόσο, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ταρνανίδη, που είχε περάσει στο παιχνίδι, και στο 8′ σημείωσε αυτογκόλ. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να αποφύγουν τη μεγάλη πίεση των Αυστριακών στα επόμενα λεπτά, κυνήγησαν στο φινάλε του ημιχρόνου την ισοφάριση, αλλά το σκορ παρέμεινε 0-1.

Στο β’ μέρος, Πάις και Τροβάτο απείλησαν δίχως αποτέλεσμα. Ο Αρώνης πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις, ενώ ο Αδαμόπουλος στο 25′ ανάγκασε τον αντίπαλο γκολκίπερ να σώσει την εστία του. Ο Μουτσάτσα αστόχησε σε ελεύθερο χτύπημα και λίγο μετά οι οικοδεσπότες έκαναν το 0-2. Μόλις 12″ μετά το 0-2, όμως, ο Μουτσάτσα σκόραρε για το 1-2!

Η ΑΕΚ με την ψυχολογία υπέρ της, κυνήγησε την ισοφάριση. Πάις, Τροβάτο και Μάνος επιχείρησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Λιντζ σκόραρε στο 36:43, με το 1-3 να μένει μέχρι το τέλος.

ΑΕΚ – Ντάιμοντ Λιντζ 1-3
Σκόρερ: Μουτσάτσα.
ΑΕΚ (Άγγελος Εμμανουηλίδης): Αρώνης, Πάις, Ζοαζίνιο, Μάνος, Μουτσάτσα, Θεοφίλου, Ευθυμίου, Ταρνανίδης, Ντάτης, Βλυσίδης, Τροβάτο, Αδαμόπουλος, Τριαντάφυλλος, Φίραντσικ.