ΣΚΕΨΕΙΣ

Ακόμα ένα πικρό ποτήρι

Τρίτο φετινό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο κόσμος όχι μόνο έφυγε με απογοήτευση και νεύρα από το γήπεδο, αλλά ήπιε ακόμα ένα πικρό ποτήρι. Ο Μάριος Ματσάνκος γράφει για το στραβοπάτημα της ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία.

Το μοναδικό παιχνίδι που η ΑΕΚ κέρδισε άνετα ήταν με τον ΟΦΗ. Κι αυτό με άδειες εξέδρες. Κάτι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που θυμήθηκε να κάνει τα αυτονόητα, κάτι ότι οι Κρητικοί δεν κατέβηκαν ποτέ ήρθαν τρεις εύκολοι βαθμοί. Είχαν όμως προηγηθεί οι δύο μεν ευρωπαϊκές νίκες με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλες και τη Νόα αλλά με τραγικές εμφανίσεις. Για το λόγο αυτό ο κόσμος αποδοκίμασε και με το δίκιο του. Όπως αποδοκίμασε και χθες απέναντι στη Λαμία.

Μπορεί να είχαμε 80% κατοχή, 500 πάσες και 25 τελικές αλλά εμένα αυτό δεν μου λέει τίποτα. Μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα; Αυτό έχει σημασία. Όπως σημασία έχει στη μία και μοναδική τελική του αντιπάλου να μην κοιτάς τους παίκτες της Λαμίας που είχαν αγκυροβολήσει έξω από την περιοχή σου αλλά να μαρκάρεις και να μην δέχεσαι γκολ.

Πολλά είδαμε στο χθεσινό ματς. Αγωνιστικά; Η καλή συνεργασία της αριστερής πτέρυγας Πήλιου – Κοϊτά που σε λιγότερο χρονικό διάστημα έχουν δέσει καλύτερα από τη δεξιά Ρότα – Άμραμπατ. Το χαμένο τετ α τετ του παίκτη 20 plus εκατομμυρίων Λιβάι Γκαρσία που δεν τσίμπησε την μπάλα αλλά την πλάσαρε πάνω στον πορτιέρο της Λαμίας. Τον πολύ καλό Λαμέλα που μπήκε ως αλλαγή κι έδωσε λύσεις στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Τον Οντουμπάτζο που αν συνεχίσει έτσι θα… φάει εύκολα τη θέση του Ρότα. Στα χαφ όπως και στην άμυνα δεν απειληθήκαμε με εξαίρεση το γκολ… Ουσία έλειπε από την ΑΕΚ. Η επιπολαιότητα ήταν εμφανέστατη όπως και η νευρικότητα. Μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίας όλο αυτό. Ό,τι και να είναι όμως πρέπει να το λύσει ο Ματίας Αλμέιδα. Τώρα που είναι νωρίς γιατί αύριο θα είναι αργά… Για όλους!!!

Σίγουρα δεν χάθηκε τίποτα από τη 2η αγωνιστική όμως τέτοια ματς πρέπει να τα… καθαρίζεις. Το “3 στα 3” που λέγαμε πριν τη διακοπή ή το “5 στα 5” πήγε περίπατο. Όπως περίπατο πήγε και η λέξη ένωση στις εξέδρες. Νεύρα, άγχος, στρες, μέχρι και στα χέρια ήρθαν κάποιοι για την εικόνα της ομάδας. Το επόμενο ραντεβού είναι στη Λιβαδειά. Όπως καταλαβαίνετε η νίκη είναι μονόδρομος για να έρθει και πάλι η ηρεμία πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Άλλο αποτέλεσμα δεν ξέρω τι εξελίξεις μπορεί να φέρει…