AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι οδηγίες των Αλμέιδα και Μπονίνι στους ποδοσφαιριστές

Φωνές, οδηγίες, καθοδήγηση. Ματίας Αλμέιδα και Γκίντο Μπονίνι προσπαθούν να βάλουν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο κλίμα που θέλουν…

Οι περισσότερες σημερινές ασκήσεις του προπονητή του Δικεφάλου είχαν επίκεντρο το πρέσινγκ. «Αν περπατάτε σε αυτή την άσκηση, δεν θα κάνουμε σωστά το pressing. Το ένα εδώ, συνδέεται με το άλλο στο παιχνίδι. Δεν μπορούμε απλά να περπατάμε και μετά στο παιχνίδι να τρέχουμε σωστά. Πρέπει να προλαβαίνεται την μπάλα στον αντίπαλο και όχι να κάνουμε τάκλιν από πίσω. Χρειάζεται μυαλό το pressing και να μην φοβάστε. Υπάρχει ένας στόχος, να πάρουμε την μπάλα από τον αντίπαλο», ήταν κάποια από τα λόγια του Αλμέιδα για τις ασκήσεις.

Την ώρα της ομιλίας του ο Αλμέιδα έκανε και ο ίδιος τάκλιν στον Ρουκουνάκη για να δείξει ότι είναι πιο αποτελεσματικό να προλάβει ο αμυντικός τον επιθετικό και όχι με τάκλιν από πίσω.

Οδηγίες έδινε και ο Μπονίνι. Επειδή οι ασκήσεις ήταν απαιτητικές κάποιοι παίκτες αστειευόμενοι προς τον Μπονίνι του ζητούσαν να τις αλλάξει. Ο ίδιος τους απάντησε με…τρομερή ατάκα «Δεν είστε ούτε γιοι μου, ούτε κόρες μου, δεν είστε παιδιά μου, βρείτε τρόπο να επιβιώσετε!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *