AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκησε ο Μάκης Αγγελόπουλος – Πέρασε η πρότασή του για το Salary cap

Πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ και του Μάκη Αγγελόπουλου για το Salary cap. Στο πλευρό της στάθηκε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός που άλλαξε στάση!

Ο ιδιοκτήτης της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ είχε συζητήσει αυτήν την ιδέα με τις περισσότερες ομάδες και τελικά έφτασε η στιγμή που θα έπρεπε να μιλήσουν αν το δέχονται ή όχι.

Κατά την διαδικασία λοιπόν της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όλες οι ομάδες τάχθηκαν στο πλευρό της ΑΕΚ, αφού θεωρούν ότι είναι ένα μέτρο που μπορεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός παρά την αρχική αρνητική του στάση, όταν ακούστηκε ως ιδέα, τελικά ήταν θετικός, αρκεί να υπάρξει μια διαφοροποίηση στον φόρο πολυτελείας, που θα πληρώνουν οι ομάδες πάνω από το όριο.

Ο Ολυμπιακός και το Λαύριο ήταν αρνητικοί εξαρχής αλλά μειοψήφισαν στην διαδικασία. Αυτό που συμφωνήθηκε, είναι οι ομάδες να στείλουν τις προτάσεις τους πάνω στο θέμα μέχρι τον Δεκέμβριο και αφού γίνει αυτό, να μπει μια ανεξάρτητη εταιρία, να μαζέψει τους επίσημους προϋπολογισμούς όλων των ομάδων και στην συνέχεια να φτιάξει τους κανονισμούς και τα όρια, ώστε να λειτουργήσει το Salary cap.